TBMM Başkanı Çiçek, dünya çocuklarını kabul etti

TBMM Başkanı Çiçek, dünya çocuklarını kabul etti

Çiçek: "Sizler, bizimle 23 Nisan coşkusunu paylaşırken, dünyanın birçok ülkesinde çocuklar ya açlıktan ya hastalıktan ya da savaşlarda hayatlarını kaybediyor. Bunda sizlerin ve tüm dünya çocuklarının hiçbir suçu yok"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği dolayısıyla Türkiye'ye gelen konuk çocuklara, "Biz büyükler barış içinde bir arada yaşamayı başaramıyoruz. Dileğim, biz büyüklerin başaramadığı barış içinde huzurlu dünya hedefini sizler başarabilirsiniz" diye seslendi.

Türkiye'nin de yer aldığı 14 ülkenin çocuklarını kabul eden Çiçek, çocukları Türkiye'de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çiçek, çocukların 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası dolayısıyla sevinçlerini paylaştıklarını söyledi.

Bu yılın, TBMM'nin açılışının 94. yılı olduğunu anımsatan Çiçek, ziyaretin, önemli bir yıl dönümüne rastladığını ifade etti.

Çiçek, bu haftanın önemli olduğunu belirterek, 94 yıl önce TBMM'de, bütün dünyaya bağımsızlıklarını korumaya karar verdiklerini ilan ettiklerini vurguladı.  Çiçek,  "Sizler şu anda, Türkiye'yi bağımsızlaştıran, Türk milletini özgürleştiren TBMM'de bulunuyorsunuz. TBMM, dünyanın diğer ülkelerindeki parlamentolar gibi millet iradesinin temsil edildiği yerdir. 94 yıl önce Ankara'da açılan TBMM, bizim ülkemizin en önemli kurumudur" diye konuştu.

 

-"Hayalleriniz farklı da olsa"

 

Çocuklara, "Bu dünyanın çiçeklerisiniz" diye seslenen Çiçek, şunları kaydetti:

"Kalpleriniz sevgiyle dolu. İnançlarınız, renkleriniz, dilleriniz, kültürleriniz farklı olsa da bu dünyanın çiçekleri olarak bir araya gelebiliyorsunuz. Hayalleriniz ve ümitleriniz farklı da olsa aynı yöne bakmayı başarabiliyorsunuz. Sevgi ile birbirinizi kucaklayabiliyor, dostça aynı sofraya oturabiliyorsunuz. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen, TRT tarafından geleneksel hale getirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'nin amacı da budur. Farklı ülkelerden çocukları ülkemizde buluşturarak, sizlerin hem ülkemizi hem de birbirinizi tanımanızı bu vesileyle gerçekleştirmiş oluyoruz.  Böylesine anlamlı geleneği uzunca zamandır sürdüren TRT Genel Müdürü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum."

 

-"Sizlere huzurlu bir dünya bırakamıyoruz"

 

TBMM Başkanı Çiçek, birbirini tanıyan insanların önyargılı olmayacağını, birbirinden korkup, çekinmeyeceğini, birbirine karşı düşmanlık beslemeyeceğini, anlamadığı dili, bilmediği kültürü öğrenmeye çalışacağını söyledi. Çiçek, böyle olan insanların birbirleriyle yardımlaşıp, kaynaşacağını, farklılıkları bir zenginlik olarak göreceğinin altını çizdi.

Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizler, bizimle 23 Nisan coşkusunu paylaşırken, dünyanın birçok ülkesinde çocuklar ya açlıktan ya hastalıktan ya da savaşlarda hayatlarını kaybediyor. Bunda sizlerin ve tüm dünya çocuklarının hiçbir suçu yok. Maalesef biz büyükler barış içinde bir arada yaşamayı başaramıyoruz. Bu yüzden sizlere refah içinde, huzurlu bir dünya bırakamıyoruz. Sorunlarımızı savaş yoluyla çözmekten vazgeçemediğimiz için sıkıntılarımızı sizlere de yansıtıyoruz. Dileğim, biz büyüklerin başaramadığı barış içinde huzurlu dünya hedefini sizler başarabilirsiniz.  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu düşüncelerle 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. İnanıyorum, sizlerin yönettiği dünya daha güzel, daha huzurlu olacaktır. Benim, yarının büyüklerine olan inancım tamdır."

 

-Çiçekler, Suriye değil Nizip'ten

 

Daha sonra Belarus, Çek Cumhuriyeti, Çin, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Karadağ, Kırgızistan, Macaristan, Maldivler, Şeyseller ve Suriye'den gelen çocuklar ile ev sahibi Türkiye, yöresel kıyafetleriyle Çiçek'e hediyelerini sundu. Çiçek de çocuklarla tek tek ilgilenerek, onlara armağan verdi. 

Çiçek'e hediye verenler arasında Suriye'nin Halep kentinden 2 yıl önce Nizip konteyner kente ailesiyle yerleşen 6 yaşındaki Ömer Nakşibendi de vardı. Nakşibendi, gülleri bombalamalar olduğu için Suriye'den değil Nizip'ten getirdiğini söyledi.

TBMM Başkanı Çiçek, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı