TBMM AK Parti Grup Toplantısı

TBMM AK Parti Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4)

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Avrupa'daki her liderin her siyasi kesimin bilmesini istediğim bir gerçek var Türkiye, Avrupa tarihinin bir parçasıdır. Avrupa geleceğinin de sadece bir parçası değil, öncüsü olacaktır. Avrupa kıtasının tarihi de, geleceği de biz olmadan yazılamaz" dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa'daki Türk vatandaşlarına selam göndererek, "Çünkü onlar tahta bavullarla çıktıkları yolculuklarda şimdi Avrupa'nın her yerinde başları dik, onurlu bir şekilde var olmanın gururunu yaşıyorlar" diye konuştu.

Avrupa'nın her yerinde büyük heyecan gördüğünü ifade eden Davutoğlu, "Avrupa'da nerede vatandaşımız varsa, büyük şehirlerde hepsini ziyaret edeceğiz. Birlik ve beraberlik mesajını her yerde vermeye devam edeceğiz. Avrupa'daki vatandaşlarımızın başları dik olsun diye, onların kimse tarafından tahkir edilmesine izin vermemek için onları güçlü kılacak şekilde her türlü çalışmayı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta gerçekleştirdiği Brüksel, Londra ve Davos ziyaretlerine değinen Davutoğlu, Brüksel'de AB'nin yeni yönetim kadrosuyla buluştuklarını ve kapsamlı görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Bütün dosyaları detaylı bir şekilde ele aldıklarını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kararlılığımızı bir kez daha vurguladık. AB bizim için stratejik bir hedeftir. İnşallah öyle veya böyle bir gün mutlaka Türkiye AB'nin üyesi olacaktır. O vakte kadar da herkesin, Avrupa'daki her liderin her siyasi kesimin bilmesini istediğim bir gerçek var Türkiye, Avrupa tarihinin bir parçasıdır. Avrupa geleceğinin de sadece bir parçası değil, öncüsü olacaktır. Avrupa kıtasının tarihi de, geleceği de biz olmadan yazılamaz."

Davutoğlu, iktidara geldikleri dönemde Brüksel kulislerinde "Türkiye ekonomisi çok zayıf, sıkıntıları var ve AB'ye girerse Avrupa için yük olur" şeklinde konuşmalar olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Kendi aralarındaki temel konuşma üslubu veya temel argümanı buydu. 12 geçti şimdi Brüksel kulislerinde 'Türk ekonomisi Avrupa'ya göre çok güçlü Avrupa'ya girerse nasıl hazmedeceğimizi bilemiyoruz' konuşuluyor. Geldiğimiz nokta bu. 12 yıl önce Türkiye'yi AB'ye almayanlar çok zayıf diye almıyorlardı, şimdi çok güçlü diye almak istemiyorlar. Elhamdülillah ister alsınlar, ister almasınlar biz güçlü olmaya devam edeceğiz. Onların kapısında talepkar bir şekilde herhangi bir özel muamele istemeyeceğiz, dilenmeyeceğiz. Ama bilsinler ki eğer AB birgün küresel güç olacaksa, demografisiyle, ekonomisiyle, kültürel çoğulculuğuyla küresel güç olacaksa bunun yolu Türkiye'den geçer. Bunun geleceği Türkiye'de, İstanbul'da, Ankara'da yazılır. Bilsinler ki Türkiye AB üyesi olduğunda AB hiçbir şey kaybetmeyecek. Ama üye olmazsa da Türkiye yoluna kararlı bir şekilde devam edecek ve bir gün AB üyeleri gelip, bu talebi kendileri dile getirecekler. Biz buna inanıyoruz. Kendi yolumuzda, tarihi yürüyüşümüzde tam bir doğru istikamet içinde yola devam edeceğiz."

 

- "AK Parti dönemindeki başarı hikayesi gölgelenmek isteniyor

 

Londra'da, Davos'da çok sayıda uluslararası finans kuruluşlarıyla buluştuklarını, siyasi liderlerle görüştüklerini anımsatan Davutoğlu, G20 Dönem Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak hem Londra'da hem Davos'da önemli toplantılar yaptıklarını söyledi.

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Temel hedefimiz şuydu; yaklaşık 1.5 senedir Gezi provokasyonlarından sonra ülkemize dönük tam bir tezvirat yapılıyor, tam bir kara propaganda faaliyeti yapılıyor. Bu kara propaganda faaliyeti üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin AK Parti dönemindeki başarı hikayesi gölgelenmek isteniyor. Bütün bakan arkadaşlarıma, ilgili kurum yetkililerimize bir talimat verdim. Biz de dünyada seferberlik ilan ediyoruz. Birileri, ülkemizi karalamak için bu ihanet çeteleri ne yapıyorlarsa onların karşısında dünyanın her yerinde dolaşıp, gerçekleri anlatacağız ve Türkiye'nin başarı hikayesinin devam etmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu tezviratların arkasında aslında İslam dünyasında, doğuda tek başarı hikayesi olan AK Parti'nin başarı hikayesini gölgeleme çabası var. Birileri istiyor ki İslam dünyası ya otoriter zalim rejimlerle anılsın ya da teröristlerle. İşte dün İslam dünyasının öncü isimlerini, ilim adamlarını Diyanet İşleri Başkanımızla birlikte kabul ettik. Bir karşı hamle başlatıyoruz. İslam dünyasında kardeşlik için mezhep ayrımcılığına karşı İslam dünyasının barış selamını dünyaya iletmek için her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz."

 

- "Türkiye'ye olağanüstü bir ilgi var"

 

Bütün bu tezviratlara rağmen Londra'da ve Davos'ta uluslararası finans çevrelerinden Türkiye'ye olağanüstü bir ilgi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, İstanbul Borsası'nın Londra Borsası ile "Küresel ve bölgesel güç Türkiye" toplantısını tertip ettiğini ve kendisinin bu toplantıda konuştuğunu anımsattı.

Londra Borsası ile İstanbul Borsası'nın stratejik anlaşma imzaladığını belirten Davutoğlu, "Orada da ifade ettim; İstanbul kadim ticaret yollarının merkezi bir şehirdir. İpek Yolu'n merkez şehridir" dedi.

Davutoğlu, 3 yıl içinde İstanbul Borsası'nın dünya borsa indekslerinde 30 kademe mesafe aldığına dikkati çekti.

Finans kuruluşlarıyla ve yatırımcı şirketlerle yaptıkları toplantılarda, Türk ekonomisinin başarısı konusunda ortak bir yaklaşım gördüklerini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah önümüzdeki dönemde dış yatırımlarda büyük bir artış bekliyoruz. Neden? İhracatımız 158 milyar doları aştı. Dünyanın her yerinde ihracat düşerken, Türkiye daralan pazarlara rağmen ihracatını artırdı. Enflasyon düşüyor, faiz düşüyor. Ortaya koyduğumuz sektörel dönüşüm programlara çok geniş bir ilgi bütün dünya ekonomik çevrelerinden Türkiye'ye yöneliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu reform faaliyetleriyle birlikte ülkemizin ekonomi çıtasını gittikçe daha ileri düzeylere taşımaya devam edeceğiz. Bu başarı hikayesi her surette devam edecek. Sadece Türkiye için değil, bütün mazlum milletler için Türkiye güzel bir örnek oluşturma yolunda çabalarını sürdürecek. Kim ne derse desin bizim yurtdışı temaslarımızda gördüğümüz gerçek şudur, Türkiye önümüzdeki dönemde dünyada yatırımları en çok çeken ülkelerin başında gelecektir. Onlar tezviratlarına devam etsin, biz yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizin geleceğini aydınlatmaya bu aydınlık geleceği birlikte kurmaya devam edeceğiz."

(Sürecek) 

Kaynak:Haber Kaynağı