TBL'nin sayı makinesi: Will Daniels

TBL'nin sayı makinesi: Will Daniels

Selçuklu Belediyespor’un Amerikalı forveti William Lee Daniels, 643 sayıyla Türkiye Basketbol Ligi’nin en çok sayı kaydeden oyuncusu durumunda

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Selçuklu Belediyespor’un Amerikalı forveti William Lee Daniels, mavi-beyazlıların şu anki başarısında en büyük paya sahip isim oldu. 30 maçta 643 sayı kaydeden Daniels, takımının attığı 2348 sayının yaklaşık 3’te 1’ine imzasını attı.

LİGİN EN ÇOK SAYI ATAN OYUNCUSU

William Lee Daniels geride kalan 30 hafta sonunda 643 sayıyla Türkiye Basketbol Ligi’nin en çok sayı atan oyuncusu konumunda. Will’i 639 sayıyla Ankara DSİ’den Keifer Sykes takip ediyor. Toplam sayıda lider durumda bulunan William Lee Daniels, maç başı sayı ortalamasında ise; 22,4 ortalamayla oynayan Yalova Group Belediyespor’dan Anthony Markel Starks ve 22 ortalamayla oynayan Ankara DSİ’den  Keifer Sykes’in arkasından 21.4 ortalamayla 3. sırada yer alıyor

EN AZ 12, EN ÇOK 39 SAYI KAYDETTİ

Türkiye Basketbol Ligi’ne Samsun Büyükşehir Beledieyspor Anakent karşılaşmasında 32 sayılık performansla merhaba diyen Will, en kötü performansını ligin 6. haftasında Afyon Belediyespor maçında sergiledi. Bu maçta 12 sayı atan Will, mavi-beyazlı formayla sayı rekorunu ise ligin 26. haftasında kırdı. Amerikalı forvet, Akhisar Belediyespor potasına 39 sayı bıraktı.

PLAY-OFF’TA ÇOK ŞEY BEKLENİYOR

Bu yıl sergilediği başarılı performans sonrası Süper Lig umutlarının arttığı Selçuklu Belediyespor’un play-off’lardaki en büyük umudu William Lee Daniels olacak. Mavi-beyazlılar, Amerikalı oyuncunun performansının üstüne koyarak takımı sırtlamasını, İzzet Türkyılmaz ve Fran Plepic başta olmak üzere diğer oyuncuların da Will’e eşlik etmesiyle zor hedefe ulaşmayı hedefliyor.

Etiketler :