TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sonat:

TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sonat:

"Türkiye A Milli Kadın Basketbol takımı olarak FIBA dünya sıralamasında 11. sıradayız ve 254 puanımız var"

YALOVA (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, "Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı olarak FIBA dünya sıralamasında 11. sıradayız ve 254 puanımız var" dedi.

Sonat, Yalova'da düzenlenen 2014-2015 sezonu Kadınlar Türkiye Kupası eleme grubu maçları öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın 4'üncü olmasının önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Daha önceki Avrupa Şampiyonası'nda alınan dereceyle buraya katılmaya hak kazandıklarını belirten Sonat, şunları kaydetti:

"Kadın basketbolunun yükselişinin daha iyi algılanabilmesi için 2006 senesinde FIBA sıralamasında 39. sıradaydık ve yanılmıyorsam 11 puanımız vardı. Şu anda FIBA dünya sıralamasında 11. sıradayız ve 254 puanımız var. 2006'dan bu yana yapmış olduğumuz sıçramanın somut olarak göstergesi bugüne kadar çok istikrarlı bir şekilde gelmemizdir. Önemli olan aynı şekilde istikrarlı devam edebilmektir ama bu işler o kadar da kolay değil. Tabii ki jenerasyonlar değişecek, iniş ve çıkışlar olacak ama çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı