TBESF'nin faaliyetlerini durdurması

TBESF'nin faaliyetlerini durdurması

Eski federasyon başkanı Gülpınar:

ANKARA (AA) - Eski Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu (TBESF) Başkanı Mustafa Gülpınar, yeni yönetimin ödenek sıkıntısı nedeniyle faaliyetleri durdurmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Gülpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında federasyon başkanlığını Şerefhan Demirhan'a 536 bin lira net para ile bıraktığını ifade etti.

TBESF'nin Spor Genel Müdürlüğünden 2013 yılında 4 milyon, 2014'te ise 4 milyon 800 bin lira bütçe aldığını belirten Gülpınar, "Bizim dönemimize göre 1,5 kat fazla para alındı. Sporcu sayısı arttı mı, tesis temeli atıldı mı? Hayır. Demirhan Bey, sponsor buldum diyor. Nerede bu para. Vallahi biz de merak ediyoruz. Bunu açıklaması lazım" diye konuştu.

Gülpınar, federasyonun 2,5 milyondan fazla borcu olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti:

"Faaliyetleri durduruyoruz demek kabul edilir değil. Parasızlık hiçbir şekilde müsabakaları ertelemek için yeterli sebep değil. Başkanlığım dönemimde bazen kasada 5-6 bin lira para kaldığı oldu. Ancak müsabakaları ertelemek hiçbir zaman aklımızdan geçmedi. Uluslararası müsabakalar, kota müsabakaları var. Sporcular, faaliyetler durdurulduğu için paralimpik oyunlarına gidemeyecek. Parasını alamayan sporcular var."

 

-"Paralar seyahatlere gitti"

Federasyonun seyahatlere çok para harcadığını savunan Gülpınar, "Bir branşın şampiyonasına alakasız yöneticiler ve şahıslar gönderildi. Federasyon seyahat acentesine döndü. Seyahatlerin maliyetleri çok yüksektir. Bir kişinin maliyeti 2-3 bin avroyu bulur. 10 branşta 2-3 ayda bir kafile yurtdışına giderse, sonunda olacağı budur" ifadelerini kullandı.

Gülpınar, Demirhan'ın aynı zamanda engelli tekerlekli sandalye ticareti yaptığı iddiasıyla ilgili ise "Biz baştan beri tüm spor yöneticilerinin, kendi federasyonlarının en temel ihtiyaçlarından birinin ticaretini yapmasını etik bulmuyoruz. Demirhan Bey'in bu ticaret yüzünden davalık olduğu sporcular var" diye konuştu.

 

-"SGM, sporcuların harcırahını ödeyebilirdi"

Türkiye Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, mali genel kurula 2 hafta kala bir kaos ortamı bulunduğunu belirterek, "Federasyonun bu kararını doğru bulmuyorum. Spor Genel Müdürlüğüne (SGM) yükleniyorlar. Haklı tarafları da olabilir. Ortada bir mahkeme kararı var ancak SGM Tahkim Kurulu, mahkeme kararını tanımıyor. Özel durumlarda uymak durumunda değil" diye konuştu.

Tahkim Kurulu kararına rağmen çözüm yoluna bakılması gerektiğini ifade eden Kocaömer, şunları kaydetti:

"İki haftalık süre için SGM, sporcuların harcırahını ödeyebilirdi. Eğer federasyon 'başka yerde kullanılabilir' şüphesi varsa, bu harcırah sporcuya ödenebilirdi. Böylelikle lig ve sporcular etkilenmezdi. Çünkü faaliyetleri durdurma başka tekerlekli sandalye basketbol ligi ve buradaki sporcuları olumsuz etkiler."

 

-"Başkan, aba altından sopa gösteriyor"

Sezona Ankara Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda başlayan ancak hakkında başlatılan disiplin soruşturması nedeniyle kulübüyle sözleşmesini karşılıklı fesheden bedensel engelli sporcu Cavit Torun, ikinci yarı için 2. lig takımlarından Antalya Akdeniz Engelliler Spor Kulübü ile anlaştığını söyledi.

Torun, "Anlaşma yapmış olsamda devam eden disiplin soruşturması nedeniyle ikinci yarıda oynayıp oynamayacağımı bilemiyorum. Umarım bu hak etmediğim süreçten ceza almadan çıkarım" ifadelerini kullandı.

Torun, federasyon başkanı Demirhan'ın, 22 Kasım 2014'te yapılan TBESF'nin 4. mali genel kurulunda başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmemesi sebebiyle kulüplere göz dağı vermek için faaliyetleri durdurma kararı aldığını öne sürdü.

Demirhan hakkında "Camiaya ihanet etmektedir" diyen Torun, "Federasyon başkanı 15 Şubat'ta tekrarlanacak TBESF'nin mali genel kurulu için aba altından sopa gösteriyor. Kendisi camiayla Gençlik ve Spor Bakanlığını karşı karşıya getirme çabasındadır ama camia, bu oyuna alet olmayacaktır" yorumunu yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı