TBB Litai Konukevi'nde toplu iş sözleşmesi

TBB Litai Konukevi'nde toplu iş sözleşmesi

TBB Litai Konukevi ile Türkiye Oleyis Sendikası arasındaki 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan, TBB Başkanı Feyzioğlu ve Oleyis Sendikası Genel Başkanı Böke'nin katıldığı törenle imzalandı

ANKARA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Litai Konukevi ile Türkiye Otel Lokanta Eğlence Yerleri Sendikası (OLEYİS) arasındaki 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

TBB Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki imza törenine, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, diğer sendikaların başkanları ve TBB Litai Konukevi çalışanları katıldı.

TBB Başkanı Feyzioğlu, törende yaptığı konuşmada, bugün kendileri için önemli bir gün olduğunu söyledi.

Son genel kurullarında TBB Litai Konukevi'nde de toplu sözleşmeye geçeceklerini söylediğini belirten Feyzioğlu, "İşte bugün o gündür. Çok değerli başkanım toplu sözleşmedeki kazanımları okurken, inanın bir işveren temsilcisi olarak değil de sanki onları elde etmiş biri gibi 'Ne güzel olmuş' diye dinledim." diye konuştu.

Toplu sözleşmenin yıllık yüzde 25 ilave yük getirdiğini ifade eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Burası bizim ekmek teknemiz ve bizim namusumuz. Ben bu sözleşmeyi bir ilave yük olarak değil de inanılmaz bir motivasyon kaynağı olarak görüyorum. Sizin de öyle göreceğinize inanıyorum. Yüzünüzdeki gülümse, gözlerinizde pırıltı bizim için bu toplu sözleşmenin paha biçilmez bir getirisi olsun."

- "Aslında biz birbirimizin rakibi değiliz"

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan da TBB'yi önemsediklerini dile getirdi. Sözleşme sürecinde TBB Başkanı Feyzioğlu'nun demokrat tutumunun altını çizmek istediğini aktaran Arslan, Hak-İş olarak özellikle işçi-işveren ilişkilerini, karşılıklı sosyal diyaloğun bir ileri aşaması olan sosyal ortaklık kavramı üzerine inşa etmek istediklerini belirtti.

Arslan, şunları kaydetti:

"Aslında biz birbirimizin rakibi değiliz. Bu iktisadi işletmenin esas sahibi olan Barolar Birliğinin karşısında değiliz. Biz aslında ortağıyız. İşçiler olarak bir sermaye ortaklığımız yok ama bu işletmede çalışanlar olarak esas ortaklarından birisiyiz. Dolayısıyla ortaklar ne yapar, birlikte kazanmak için mücadele ederler. Bu imzayla hem Litai'nin Yönetim Kurulu hem de çalışanlarımız bu işletmenin birlikte geleceğe taşınmasında ortaklık kurmuş oluyorlar."

- Kıdem tazminatını 40 gün

Oleyis Genel Başkanı Vedat Böke ise sözleşmenin 3 yıllık yapıldığını söyledi. Kıdem tazminatını 40 gün olarak geçtiklerini belirten Böke, toplu sözleşmeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"300 liralık seyyanen zamla beraber ücretlerimize baktığımızda yüzde 10 ila 18'ler gibi şu anda Türkiye'de çok önemli bir zam verildi. İkinci ve üçüncü yıl zamlarımızda 6 aylık dilimler halinde aynı şekilde enflasyona orantılı bir şekilde yapıldı. Bir ikramiye aldık. Bayram ve yılbaşı yardımları aldık. İşverenimiz Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce net 350 lira bir yardım yapacak. Kurban Bayramı'ndan önce de 650 lira net yardım yapılacak. Yılbaşından bir gün önce de 300 lira gibi net sosyal yardım yapılacak. Bizim için çok çok önemli."

Konuşmaların ardından, Hak-İş'e bağlı Oleyis Sendikasının örgütlü olduğu TBB Litai Konukevi 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :