TBB Başkanı Feyzioğlu, Yezidileri ziyaret etti

TBB Başkanı Feyzioğlu, Yezidileri ziyaret etti

Feyzioğlu: "Bölgeyi IŞİD teröründen el birliğiyle kazımamız lazım"

BATMAN (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bölgeyi IŞİD teröründen el birliğiyle kazımamız lazım" dedi.

Fevzioğlu, Batman Belediyesi Konukevi’ne yerleştirilen 401 Yezidiyi ziyaretinde yaptığı konuşmada, IŞİD saldırılarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gördüğü manzaranın bir dramı andırdığını, Yezidilerin canlarını kurtarmak amacıyla Türkiye'ye geldiğini dile getiren Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"IŞİD, etnik temizlik yapıyor. Elbette çağdaş dünya birleşip, hakkından gelmesi lazım. Önümüze şapkamızı da koyup düşünmemiz gerekiyor. IŞİD bu hale nasıl geldi, kimler getirdi ve niye getirdi? Bir daha bela olmasın diye sadece kazımak olmaz, kazıdıktan sonra da bir daha ortaya çıkmamasını sağlamamız gerekiyor. Buradaki çocuklar için mama göndereceğiz, çocukların süt ihtiyacı için de kampanya başlatacağız."

"IŞİD, Vahabi, Selefi mezhebinden olmayan herkesi yok etmeye kararlı" ifadesini kullanan Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Aslında buradaki savaş para ve iktidar içindir. Yoksa hiçbir ulvi tarafı, ideolojik ve ilkesel bir tarafı yok. Sadece kendinden olanlara yaşama imkanı veren, kendinden olmayanları topraklardan ya katleden ya da süren dünyanın en ilkel anlayışıdır. Bölgeyi IŞİD teröründen el birliğiyle kazımamız lazım."

 

Kaynak:Haber Kaynağı