Tayvan Ticaret Heyeti'nin Ankara toplantısı

Tayvan Ticaret Heyeti'nin Ankara toplantısı

Tayvan'ın Türkiye Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Cheng:-"Darbe girişiminin ve ekonomik belirsizliklerin ardından Türkiye ve Tayvan arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin enerjiden tarıma kadar farklı sektörlerde devam edeceğini umuyoruz"

ANKARA (AA) - Tayvan'ın Türkiye Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Cheng Tai-Hsiang Yasir, darbe girişiminin ve ekonomik belirsizliklerin ardından Türkiye ve Tayvan arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin enerjiden tarıma kadar farklı sektörlerde devamını umduklarını söyledi.

Tayvan Ticaret Heyeti'nin Ankara'daki toplantısında konuşan Cheng, şirket temsilcilerinin Türkiye'ye gelerek ticaret hacmini artırmaya yönelik farklı fırsatları değerlendireceklerini, iki ülkenin de karşılıklı olarak birbirleri açısından zengin birer pazar oluşturduğunu vurguladı.

Cheng, geçen 2 yıl boyunca iki ülkenin iş birliklerini artırdığını ve iyi bir ivme yakaladıklarını belirterek, "15 Temmuz darbe girişiminin ve ekonomik belirsizliklerin ardından Türkiye ve Tayvan arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin enerjiden tarıma, elektronikten gıdaya kadar farklı sektörlerde devam edeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Tayvan Ticaret Ataşesi Philip J.P. Fan da bir gün sürecek olan bu toplantıya 14'ün üzerinde Tayvanlı şirketin temsilcilerinin katıldığını ve 30'ün üzerinde Türk şirketiyle fikir alışverişinde bulunacaklarını aktardı.

Bugünkü organizasyonun Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Avrupa İşletmeler Ağı iş birliğiyle, Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi tarafından düzenlendiğini kaydeden Fan, 2014 yılının nisan ayından ilki yapılan toplantının, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Fan, bu yıl sonlarına doğru ASO'nun organizasyonuyla Türk işadamlarını ülkelerinde ağırlıyacaklarını da kaydetti.

Türkiye-Tayvan arasında daha çok elektronik parça, enerji, sağlık ekipmanları ticareti yapılıyor. Türkiye İstatistik Kurumunun geçen yılki verilerine göre, Türkiye'nin 1,6 milyar doları ithalat olmak üzere Tayvan ile yaklaşık 1,8 milyar dolar toplam ticaret hacmi bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :