Tayland'da "Kırmızı Gömlekliler" liderine 2 yıl hapis

Tayland'da "Kırmızı Gömlekliler" liderine 2 yıl hapis

BANGKOK (AA) - Tayland'da ağır ceza mahkemesi, "kışkırtıcı" açıklamalar yaparak şartlı tahliye koşullarını yerine getirmediğine hükmettiği "Kırmızı...

BANGKOK (AA) - Tayland'da ağır ceza mahkemesi, "kışkırtıcı" açıklamalar yaparak şartlı tahliye koşullarını yerine getirmediğine hükmettiği "Kırmızı Gömlekliler" hareketi liderlerinden Jatuporn Promphan'ı iki yıl hapse mahkum etti.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, mahkeme, "Kırmızı Gömlekliler" olarak bilinen Diktatörlüğe Karşı Demokrasi için Birleşik Cephe (UDD) liderlerinden Promphan'a "şahısların ve devlet yetkililerinin haklarını ihlal ettiği ve kışkırtıcı beyanatlarda bulunduğu" gerekçesiyle iki yıl hapis cezası verdi.

Promphan, şartlı tahliye koşullarına uymadığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kırmızı Gömlekliler, 19 Eylül 2006'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Başbakan Taksin Şinavatra'ya destek vermek için gösteriler düzenlemişti.

Güvenlik güçleriyle, Şinavatra destekçileri "Kırmızı Gömlekliler" arasında Mart-Mayıs 2010'da da çıkan çatışmalarda, 91 kişi, askerin gereksiz ve aşırı güç kullanması nedeniyle yaşamını yitirmiş, yaklaşık 2 bin kişi yaralanmıştı. Tayland'da ordu, 2013'ün ekim ayında başlayan ve 28 kişinin ölümüne neden olan siyasi krizin ardından 22 Mayıs 2014'te yönetime el koymuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :