Tavşan yavrularını güvercin sahiplendi

Tavşan yavrularını güvercin sahiplendi

Çiçek ve fide satıcısı Hasan Akdüz: - "İş yerimde 5 yavru doğurduktan sonra telef olan tavşanın yavrularına, Bulgaristan'dan getirilen balon cinsi güvercinin sahiplenmesini şaşkınlıkla izliyoruz"

EDİRNE (AA) - Edirne'de çiçek ve fide satan Hasan Akdüz, iş yerinde telef olan bir tavşanın yavrularını güvercinin sahiplendiğini belirtti.

Akdüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde ayrı ayrı kafeslerde güvercin ve tavşan beslediğini söyledi.

Tavşanın 5 yavru doğurduktan sonra telef olduğunu ifade eden Akdüz, tavşanın yavrularına Bulgaristan'dan getirilen balon cinsi güvercinin sahiplenmesini şaşkınlıkla izlediğini aktardı.

Güvercinin minik tavşan yavrularını göğsünü koyarak ısıtmaya çalıştığını anlatan Akdüz, "Güvercin kendince tavşan yavrularını korumaya çalışıyor. Doğuran tavşan öldükten sonra yavrularının üzerine güvercinin yattığını gördük. Israrla yavru tavşanların üzerine yatıyor hatta diğer tavşanları da yanına yaklaştırmıyordu. Biz bu durumu gördükten sonra yavru tavşanlara biberonla mama, süt verdik. Yağmurlu ve soğuk geçen günlerde güvercin sahiplendi yavruları, üzerine yatıp ısıttı halen de annelik yapıyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :