Tatlı suya kavuşan Akdamar'da yeşillendirme çalışması

Tatlı suya kavuşan Akdamar'da yeşillendirme çalışması

Van Büyükşehir Belediyesince tatlı suya kavuşturulan Akdamar Adası'nda yeşillendirme çalışması başlatıldı - Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu:- "Adaya getirdiğimiz tatlı su ile sadece insanlara değil, bitki ve hayvanlara da can s

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesince tatlı suya kavuşturulan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nı yeşillendirmek için çalışmalara başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin en önemli turizm değerleri arasında yer alan adanın tatlı su ihtiyacının karşılanması için Van Su ve Kanalizasyon İdaresince (VASKİ) sürdürülen çalışmayla adaya kısa süre önce tatlı su verildi.

Doğasıyla da dikkati çeken Akdamar'ın her mevsim yeşil kalması, canlıların yaşamını sürdürmesi ve gelen ziyaretçilerin su ihtiyacının karşılanması için Artos Dağı eteklerindeki Pınarbaşı su kaynağından Van Gölü zeminine döşenen 4 kilometrelik borularla ulaştırılan tatlı su, adaya ulaşır ulaşmaz hayat vermeye başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamda Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünden kente gelen ekip, adada çalışmalara başladı.

Çalışma sonunda ada şartlarına en iyi uyum sağlayacak ağaçların dikimi yapılacak ve peyzaj çalışmaları yürütülecek.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ve ilgili daire başkanları adaya giderek projenin detaylarını inceledi.

- "Güneş enerjisi panel sistemini geliştireceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Zorluoğlu, adanın tatlı suya kavuşmasının birçok açıdan önemli olduğunu belirtti.

Zorluoğlu, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti adada ağırladıklarını, ziyaretçilerin artık daha yeşil bir yer ile karşılaşacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Adaya getirdiğimiz tatlı su ile sadece insanlara değil, bitki ve hayvanlara da can suyu vermiş olacağız. Orman Bölge ve İl Müdürlüğümüz ile Belediyemizin ilgili ekipleri burada teknik düzeyde ortaklaşa çalışacaklar. En uygun ağaç türleri konusunda fikir geliştirecekler. İnşallah projesini tamamlayıp bu yıl içerisinde sivil toplum örgütlerimizi, gönüllü vatandaşlarımızı da işin içine katarak adada bir ağaçlandırma faaliyeti yapacağız. Burada kendi elektrik enerjisini üreten bir güneş enerjisi panel sistemi mevcut. Bu panel sistemini daha da geliştirip güçlendirmeyi düşünüyoruz. Bunu yaptığımızda da İnşallah burada bazı bölgeleri ışıklandırmış olacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :