Tatilden dön başkan... İstanbul'u sel aldı Sayın İmamoğlu neredesiniz?

Tatilden dön başkan... İstanbul'u sel aldı Sayın İmamoğlu neredesiniz?

İstanbul öğleden sonra yoğun yağış ve ardından yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle afet bölgesine dönerken 2 ay önce mega kente başkan seçilen Ekrem İmamoğlu ortada görünmedi.

İstanbul Valiliğinin açıklamasına göre son yılların en yoğun yağışlarından birini alan İstanbul'da çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Bir kişinin cansız bedeni su basan Unkapanı'nda bulundu. Ancak bunca yaşanana rağmen İBB'nin 2 aylık belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ortalarda hiç görünmedi.

Ne mağdur İstanbullunun yanındaydı, ne de çalışmalarla ilgili kameralarının karşısına geçmişti.

Ölümlü bir sel felaketi yaşanırken ilk kez bir belediye başkanı İstanbullunun yanında değildi onun yerine kameraların karşısına İBB Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir geçmişti.

İBB Başkanı İmamoğlu ise yaşanan bunca şeye rağmen ancak saat 19.02'de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak İstanbul'un yaşadığı afete ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte o paylaşım...

"İstanbul mevsim normallerinin üzerinde yağış aldı ve uzun yıllardır olduğu gibi bugün de bazı ilçeler ciddi sorunlar yaşadı. Ekiplerimiz seferberlik halinde çalışıyor, mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağız. Yaşamını yitiren hemşehrime de Allah’tan rahmet diliyorum."

Ekrem İmamoğlu'nun başında bulunduğu İstanbul'da sel ve su baskınları yaşanırken nerede olduğunu ise Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca açıkladı. 

Karaca, İmamoğlu'nun Bodrum'da yat sefası yaptığını belirterek şunları kaydetti:

"Ekrem Bey yat Sefa’sında

İstanbulda bu yağmurun etkisi çok basit bir önlem ile azaltabilirdi. Mazgalların içi yaprak dolu.
"İmamoğlu ne yapsın" diyenler...
Önce Show yapmayı bıraksın.İstanbul'da Kanalizasyonlar patlamış.
O mazgalların içindeki yaprakları temizletseydi bu hale gelmezdi ortalık.

Ekrem Bey, Bodrum Dalgıç Koyu nasıl şu an? Yağmur var mı?"

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut da Karaca'nın verdiği bu bilgi üzerine İmamoğlu'na "Ekrem İmamoğlu aşağıdaki iddia doğru mu? İstanbul sel felaketi yaşıyor, meteoroloji günlerdir uyarıyor ve belediye başsız mı?" sorusunu yöneltti.

 

Geçtiğimiz günlerde Nevşehir'de katıldığı Hacı Bektaş-ı Veli törenlerinde Nevşehir'in sorunlarını çözeceğini belirten Ekrem İmamoğlu'nun asli sorumluluğu olan İstanbul'u sel alırken ortalarda görülmemesine vatandaşlardan da yoğun tepki geldi. İşte o tepkiler...

Ekrem İmamoğlu'nun dün itibariyle izinli ve il dışında olduğu yerine de Meclis Üyesi Hüseyin Aksu'yu vekil atadığı aşağıdaki belgede açıkca görünüyor. 

Odatv’ye konuşan Hüseyin Aksu, Başkan İmamoğlu’nun 6 günlük yıllık izne ayrıldığını gösteren belgenin doğru olduğunu belirterek “Bugün ulaşma imkanı olmadı, yarın sabah burada olacak. Birlikte incelemeler yapacağız. Ekiplerimiz bugün için gerekli müdahaleleri yaptı” dedi.

Hüseyin Aksu, Başkan İmamoğlu’nun nerede olduğuna ilişkin ise bilgi veremeyeceğini ifade etti.

İmamoğlu son olarak Ankara'da Cennet Bahçesi'nde yemekte görülmüştü. 

Ve son olarak bugün İstanbul'u sel alırken Başkan İmamoğlu böyle görüntülendi... 

İmamoğlu'nun savunmak için eski yönetimi hedef gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e ise sosyal medya kullanıcılarından tepki geldi.

 

Etiketler :