Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yolunda

Kayseri-Kırıkkale ve Kırıkkale-Samsun karayolundaki yoğunluk, trafik akışını zorlaştırıyor

KIRIKKALE (AA) - Bayram tatili için yola çıkan vatandaşlar, Kayseri-Kırıkkale ve Kırıkkale-Samsun karayolunda yoğunluğa neden oldu.

Bayram tatilini şehir dışında geçirenler, dönüş yolculuğuna başladı. 43 ilin bağlantı noktasında yer alan Kırıkkale’de, karayolları ve trafik ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yoğunluğun olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışarak, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor. 

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırıkkale’nin, Ankara'ya 70 kilometre uzaklıkta çok önemli bir kavşak noktasında bulunduğunu söyledi.

Onar, son bir saatte kentten geçen araç sayısının 3 bin 50 olduğunu belirtti.

Arife günü 32 bin aracın kentten geçtiğini ifade eden Onar, şunları kaydetti:

“Karadeniz, Doğu Anadolu, Kayseri, Malatya ve Elazığ’dan gelen araçların Ankara'ya geçişleri devam etmektedir. Bayram dolayısıyla ilimizde trafik tedbirlerine ek olarak ekip sayılarını artırdık. Şu an ilimiz sınırları içinde 15 ekibimiz trafiği kontrol ediyor. Dönüş yolunda kentimizden 40 bin aracın geçmesi bekleniyor. Sürücülerimizden tek isteğimiz, hız limitlerine uyalım, muhakkak emniyet kemerini takalım. Sadece sürücüler değil araçtaki tüm yolcuların emniyet kemerini takmak suretiyle seyahat etmeleri gerekmektedir. Sürücülerimiz, lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmasınlar.”

Araç şoförleri de tatil dönüşü trafiğin yoğun olmasından yakındı.

Kaynak:Haber Kaynağı