Tataristan'da İslam Akademisi açıldı

Tataristan'da İslam Akademisi açıldı

KAZAN (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin UNESCO'nun koruma listesinde yer alan tarihi Bolgar kentinde İslam Akademisi açıldı.Bolgar...

KAZAN (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin UNESCO'nun koruma listesinde yer alan tarihi Bolgar kentinde İslam Akademisi açıldı.

Bolgar İslam Akademisi, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Dursun Aygün, Rusya Müslümanları Merkezi Bölge Dini Yönetimi Başkanı Talgat Taceddin, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Tataristan Müftüsü Kamil Samigullin ile dini liderlerin katıldığı törenle hizmete girdi.

İslam Akademisi'nin açılışıyla birlikte altı ay sürecek Kur'an-ı Kerim kursları başlatıldı. 

Cumhurbaşkanı Minnihanov, Bolgar kentinin yeniden restorasyon çalışmalarından geçtiğini ve geçen sene UNESCO'nun miras listesine alındığını hatırlatarak, "Bundan sonra bu topraklarda Bolgar İslam Akademisi, sadece Tataristan için değil tüm Rusya Müslümanları için İslam alimleri yetiştirecek" dedi.

Kazan Başkonsolosu Dilmaç, akademi bünyesinde başlatılan Kur'an-ı Kerim kurslarına Türkiye'den iki din görevlisinin hoca olarak davet edildiğini belirterek, "Bundan son derece memnun kaldık. Bolgar tarihi kenti hem dini hem maarif merkezi halini alacak" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Aygün de AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kurslar ile Tataristan, Başkortostan ve Rusya'nın değişik yerlerindeki din görevlilerine Kuran-ı Kerim'i daha güzel okuma dersleri verileceğini bildirdi.

Bolgar İslam Akademisi'nin açılışı vesilesiyle "Milli, bölgesel ve medeniyetler temelinde Müslümanın dini fikri" adıyla uluslararası bir konferans da düzenlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı