Tatar ailesi FETÖ davalarından umutlu

Tatar ailesi FETÖ davalarından umutlu

İntihar eden Yarbay Tatar'ın ablası Ünver:- "(FETÖ'ye yönelik çatı davanın ilk duruşması) O gün aslında bizim uzun zamandır, tam 7 yıldır beklediğimiz bir gündü. Ben hep ince çizgilerde dolaşırken Ali'yi kaybettiğimde Tanrı'ya yalvarmıştım, 'Bana ömür ver

ANKARA (AA) - AYKUT KARADAĞ - Amirallere suikast soruşturmasında tahliyesinin ardından hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilmesi üzerine intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesi, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davalardan umutlu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan FETÖ çatı davasında müdahillik talepleri kabul edilen Yarbay Ali Tatar'ın ailesi, ilk duruşmada tutuklu sanıklardan, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu'nun Başkanı Hidayet Karaca'ya "Katiller" diyerek tepki gösterdi.

Mahkemede gösterdikleri tepkiyle gündeme gelen Tatar ailesi, ilk duruşmada neler yaşadığını AA muhabirine anlattı.

Ali Tatar'ın ablası Hürriyet Ünver, kardeşinin vefatından sonra 7 yıl boyunca FETÖ mensuplarının yargılanacağı günü beklediğini söyledi.

Ünver, duruşma günü yaşadıklarını şöyle anlattı:

"O gün aslında bizim uzun zamandır, tam 7 yıldır beklediğimiz bir gündü. Ben hep ince çizgilerde dolaşırken Ali'yi kaybettiğimde, Tanrı'ya yalvarmıştım, 'Bana ömür ver ki bir kişinin bile yargılandığını görürsem, ölsem de gam yemem.' demiştim. Gün, o gündü. Bize yapılan hukuksuzlukların onlara yapılmamasını istediğimiz için oradaydık. Sakindik, bir şeyin ucundan tutulmuştu en azından, onu görmüştük, ta ki Hidayet Karaca'nın sözlerine kadar. Hidayet Karaca, orada 2 saat bile tahammül edemedi. Biz Beşiktaş'ta günlerce, senelerce yerlerde oturduk, 'Acaba bir sonuç çıkar mı' diye. Hidayet Karaca, 'Ben size bir şey söyleyeceğim' deyince, biz davayla ilgili bir şey söyleyeceğini düşündük.

Oysa o, 'Ara vermeyecek misiniz?' dedi. Ben bunları söylemek zorundaydım, söylemeseydim kendime, Ali'ye haksızlık ederdim çünkü onların şahsında bir cinayet işlendi. Sadece Ali'ye karşı değil, hayatını kaybeden ve hayatları altüst olan diğer kişilere karşı işlendi. Onlar için orada haykırdım, 'Katiller' dedim."

Ünver, Ali'yi kaybetmelerinde toplu iğne başı kadar dahli olan herkesi sorumlu tuttuğunu ifade ederek, "Ellerim hepsinin yakasında." dedi.

Kardeşi Ali Tatar'ın süreçteki en büyük sıkıntılarından birinin ailesine zarar geleceği düşüncesi olduğunu anlatan Ünver, kardeşinin bu kişilerin tetikçiliği nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

- "Çatı davası, diğer FETÖ davalarına rehberlik edecek"

"FETÖ'nün kurduğu kumpaslar sonucunda kardeşim öldürüldü." diyen Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar da FETÖ çatı davasının önemine işaret etti.

Ahmet Tatar, bundan sonra birçok FETÖ davasının açılmasının beklendiğini belirterek, çatı davasının diğer davalara fiilen rehberlik edeceğini anlattı.

Tatar, "Kardeşim neticede bu Fethullahçı çetenin kurduğu kumpaslar sonucunda yaşamını kaybetti. Bu çete devletin her kademesinde örgütlenmişti. Devletin özellikle adalet mekanizmasının bu çete tarafından ele geçirilmiş olduğunu bugün öğreniyoruz." diye konuştu.

Soruşturma sürecinde her geçen gün itirafçı sayısının da arttığını ifade eden Tatar, hakkında davacı oldukları eski Savcı Süleyman Pehlivan'ın, o dönemde Yargıtaya seçildiğini hatırlattı.

Ahmet Tatar, "Şimdi eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, açık ve seçik olarak sorulduğunda, 'Süleyman Pehlivan'ı tanırım, kendisi Fethullahçı örgütün bir üyesidir.' diyor. Bunlar şimdi açıkça ortaya çıktı. Bizim acılarımıza bu örgütün sebep olduğunu biliyoruz. Bu örgüt hakkında açılacak her türlü davada bir numaralı zarar gören pozisyonundayız. Bu nedenle de bu çatı davasının müştekilerinden birisiyiz." değerlendirmesinde bulundu.

- Evinde intihar etmişti

Yarbay Ali Tatar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2009'daki "Amirallere Suikast" soruşturması kapsamında tutuklanmış, üst mahkemeye başvurması üzerine 9 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Savcı Süleyman Pehlivan'ın itirazıyla hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan Tatar, 20 Aralık 2009'da cezaevine götürülmeden önce evinde intihar etmişti. Pehlivan ise 2011'de Yargıtay üyeliğine seçilmişti. FETÖ'nün darbe girişimi sonrası HSYK tarafından açığa alınan Pehlivan, Ankara'da tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :