Taşkent Büyükelçisi Şen TİKA'nın eğitim kurslarını ziyaret etti

Taşkent Büyükelçisi Şen TİKA'nın eğitim kurslarını ziyaret etti

Taşkent Büyükelçisi Şen ve Özbekistan Yüksek ve Meslek Eğitimi Bakan Yardımcısı Muradulla Halmuradov TİKA'nın düzenlediği uygulamalı eğitim kursları atölyelerini inceledi

TAŞKENT (AA) - Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Özbekistan Yüksek ve Meslek Eğitimi Bakanlığı Birinci Yardımcısı Muradulla Halmuhamedov ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) Taşkent'te düzenlediği uygulamalı eğitim kursları atölyelerini ziyaret etti.

TİKA, farklı ülkelerde uyguladığı Meslek Edindirme ve İstihdam Programı (MESİP) kapsamında Özbekistan'da da çalışmalarını sürdürüyor.

TİKA Taşkent Koordinatörü Ali İhsan Çağlar'ın da hazır bulunduğu ziyarette Şen ve Halmuhamedov, Taşkent Kamu İnşaat Kolejinde devam eden kaynakçılık, Taşkent Devlet Politeknik Üniversitesi Lisesinde sürdürülen 3D tasarım, Şarkşinaslık Enstitüsündeki kitap ciltleme ve Özbekistan Devlet Sanat ve Medeniyet Enstitüsünde devam eden ebru sanatı eğitimi kurslarını ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi.

Uygulamalı eğitim atölyelerinde incelemelerde bulunan Halmuhammedov ve Şen, kursiyerlerin hazırladığı ürünleri gözden geçirdi, kursiyer ve Türk eğitmenlerle sohbet etti. Büyükelçi Şen, ziyaret ettiği eğitim atölyesinde kaynak makinesi ile metal parçalarda kaynak yapmayı denedi.

TİKA Taşkent Koordinatörü Çağlar da, eğitim atölyelerinin Özbek kursiyerler için çok faydalı olduğunu kaydederek, bu uygulamayı ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Büyükelçi Şen ayrıca ziyaret ettiği Taşkent Kamu İnşaat Kolejinde çalışan kadın öğretmenlere çiçek takdim ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :