"Taşımalı" öğrencilerin yemeklerini liseliler hazırlıyor

"Taşımalı" öğrencilerin yemeklerini liseliler hazırlıyor

Zonguldak’ta taşımalı sistemle eğitim gören 2 bin 470 öğrencinin yemekleri, Alaplı Çok Programlı Lisesi Yiyecek İçecek Bölümünde okuyan öğrenciler tarafından hazırlanıp, uzman aşçılarca kalori miktarlarına uygun şekilde pişiriliyor- Lise müdürü Yiğit: - "

ZONGULDAK (AA) - CEM SÜRMENELİ - Zonguldak’ta, Alaplı Çok Programlı Lisesi Yiyecek İçecek Bölümünde okuyan öğrenciler, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören 2 bin 470 öğrenciye dağıtılan yemeklerin hazırlığını yaparak uygulamalı eğitimlerini gerçekleştiriyor.
Lise bünyesinde kurulan, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi sahibi hazır yemek üretim tesisinde, bölüm öğrencileri tarafından gündüz hazırlanan üç çeşit yemek, uzman aşçılar tarafından pişirilerek, taşımalı eğitim gören 2 bin 470 öğrenciye dağıtılıyor.
Gıda üretimi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden belgeli olan 3 bin kişilik kapasiteye sahip eğitim mutfağında yemekler, alanlarında uzman öğretmenler kontrolünde, hesaplanan kalori miktarlarına uygun hazırlanıyor.
Okul müdürü Rıfat Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye sıcak yemek üretilebilecek mutfağın çalışmalarına geçen yıl başladıklarını, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de hizmete girdiklerini söyledi.
- Hem eğitim hem sağlıklı beslenme
Mutfakta her gün üç çeşit yemeğin, yiyecek içecek bölümü öğrencileri tarafından hazırlandığını belirten Yiğit, "Burada son sınıf öğrencilerimiz uygulama yapmaktadır. Gündüz, öğretmenlerimiz eşliğinde 5 ila 10 öğrencimiz uygulama yaparak hazırlık safhasını gerçekleştiriyor. Daha sonra üç çeşit yemek sözleşmeli aşçılarımız tarafından pişirilerek 2 bin 470 öğrenciye servise hazır hale getiriliyor." diye konuştu.
Yiğit, eğitim mutfağında bir yandan taşımalı eğitim gören öğrencilere yemek verilirken, bir yandan da kaliteli aşçıların yetiştirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi sahibi tesisimizle her geçen gün kalitemizi arttırarak, öğrencilerimize kaliteli yemek yedireceğimizi düşünüyorum. Yemek tesisimizde 15 kişi dolaylı olarak iş sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü yardımıyla yapılan mutfakta, öğrencilerimiz bir yandan pratik yaparken, eğitim gören diğer öğrencilerimiz de sağlıklı ve ekonomik besleniyor."
Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arife Çevik de yemek fabrikasının kurulmasının çok önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi.
Taşımalı eğitim gören öğrenciler için yapılan mutfağın tam donanımlı olduğunu kaydeden Çevik, "2 bin 470 öğrencimiz bu mutfaktan yemek yiyor. Ayrıca öğrencilerimizin pratik yaparak öğrencilere yemek hazırlamalarını çok önemli görüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :