Taşıdığı bayrak kabrine serildi

Taşıdığı bayrak kabrine serildi

Önceki gün elindeki Türkmen bayrağı ile fotoğraflanan Ahmed Abdullah, rejim birliklerinin Türkmendağı’na saldırında hayatını kaybetti- Abdullah’ın taşıdığı bayrak kabrine serildi

BAYIRBUCAK (AA) - Önceki gün elindeki Türkmen bayrağı ile fotoğraflanan Ahmed Abdullah, rejim birliklerinin Türkmendağı’na saldırısında hayatını kaybetti.

Suriye’nin Lazkiye ili kırsalındaki Bayırbucak bölgesine rejim birliklerinin saldırıları, Rus hava bombardımanı desteğiyle devam ediyor.

Türkmendağı’nın stratejik noktası Kızıldağı'nın yeniden muhaliflerin kontrolüne geçmesi nedeniyle Türkmenlerin bulunduğu alanlara yoğunlaşan bombardımanda, 18 yaşındaki Abdullah da yaşamını yitirdi.

Köyünü saldırılardan korumak için Sultan Abdulhamid Tugayı’na katılan Abdullah, Bayırbucak’taki şehitliğe defnedildi. Abdullah'ın kabrine, önceki günlerde elinde taşıdığı Türkmen bayrağı da serildi.

Abdullah’ın yakın arkadaşı 18 yaşındaki Eymed Yakup, "Yaşadığımız köye savaşın başladığı yıllardan beri sürekli saldırı yapılıyor, Ahmed köyümüzü düşmandan koruyan gençlerdendi" dedi.

Bayırbucak’taki en genç muhalif askerin Ahmed Abdullah olduğunu söyleyen Yakup, "Arkadaşlarımız arasında en cesur olanımızdı, Allah cennetine eriştirsin. Her şeyimizi birlikte paylaşırdık, onun hatırasını ömrün sürdükçe yaşatacağım" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı