Tarssu'ta şehit ailelerine verilecek ücretsiz evler

Tarssu'ta şehit ailelerine verilecek ücretsiz evler

Belediye Başkanı Can: " Evler noter huzurda gerçekleştirilecek kura sonrası hak sahiplerine dağıtılacak"

MERSİN (AA) - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçe ikamet eden ve nüfusu Tarsus'a kayıtlı olan şehit aileleri için yapılacak konutların noter huzurda gerçekleştirilecek kurayla hak sahiplerine dağıtılacağını belirtti.

Belediye meclis salonunda şehit aileleriyle buluşan Can, ailelere verilecek ücretsiz konutlar hakkında bilgi aktardı.

Can, bu uygulamanın Türkiye'nin her yerinde uygulanması gerektiğini, böylelikle az da olsa bir vefa örneği olacağını bildirdi.

Şehit ailelerini ev sahibi yapmak için başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini belirten Can, "Sizler şehitlerimizin emanetisiniz. Sizlerin acılarını dindirmemiz elbette mümkün değil. Ama sizlere vereceğimiz konutlarla sizlere azda olsa vefa borcumuzu göstermiş olacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Daha önceki toplantıda hemen hemen çoğu şehit ailesiyle karara vardıklarını, mutabık olmadıkları 4 aile kaldığını anlatan Can, şunları söyledi:

"Bu ailelerimizle ilgili sorunlar da eşin çocuklu ya da çocuksuz olması hakkında. Bize 67 şehit ailesi başvurdu. 67 şehitlik belgesi sahibi şehit ailemiz var. Ben bize müracaat eden bütün şehit ailelerine ev vermekle mükellefim. Ayrım yapacak bir durumumuz yok. Şehitlik belgesi getiren, ilçede ikamet eden ve nüfusu Tarsus'a kayıtlı olan bütün şehit ailelerine ev vereceğiz. Evler noter huzurda gerçekleştirilecek kura sonrası hak sahiplerine dağıtılacak. Çalışmalarımızı ay sonunda tamamlamak istiyorum."

Can, şehit ailelerinin hiç bir masraf etmeden, anahtar ve tapularını alarak konutlarında oturabileceklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :