Tarlada tüfekle su motoru nöbeti

Tarlada tüfekle su motoru nöbeti

Beyşehirli çiftçiler, yaban domuzlarının ardından şimdi de tarlalarındaki su motorlarının çalınmasına karşı ikişer kişi geceleri nöbet tutuyor

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde bir mahallede, tarlalarına su çekmek için göl kıyısına su motoru kuran çiftçiler, yaban domuzlarının ardından şimdi de su motorlarının çalınmaması için geceleri tüfekle nöbet tutmaya başladı.

Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Karadiken Mahallesi’ndeki çiftçiler, ramazan ayı ile birlikte su motoru hırsızlıklarıyla karşılaşıyor. Tarımda sulama mevsiminin başlaması nedeniyle sabah saatlerine kadar su motorlarını çalıştıran çiftçiler, iftar ve sahur vakitlerinde evlerine gittiklerinde motorların yerinden sökülerek çalınması üzerine ikişer kişi nöbet tutuyor.

Bu tür hırsızlıkların artması yüzünden tedirginlik yaşayan çiftçiler, göl kıyısında tarlalarını sulamak için kurdukları su motorlarının çalınmasını önlemek için av tüfekleriyle nöbet bekliyor. Özellikle akşam ve gece vakitlerinde tarlalarında evlerinden getirdikleri yemeklerle iftar ve sahur yapıyor.

Karadiken Mahallesi çiftçilerinden Muhammet Tülek, çevrede su motoru hırsızlığının artması dolayısıyla gece nöbetlerine başladıklarını ifade ederek, "Jandarma da özellikle hırsızlıklara karşı su motorlarımızı beklememizi istiyor. Sulama mevsimi olduğu için kavun, karpuz ve pancar ile sebze ekili tarlalarımızda çiftçi arkadaşlarımızla birlikte her gün en az iki kişi nöbetleşe bekliyoruz" dedi.

- Önce yaban domuzu, şimdi de su motoru hırsızlıkları

Su motoru hırsızlarının genelde çiftçilerin tarlalarında olmadığı tenha vakitleri seçtiğini vurgulayan Tülek, “Biz ekmeğimizin peşindeyiz, onun için mecbur burada beklemek zorundayız. Şu anda ürünleri sulama zamanı, sulamazsan olmuyor, beklemezsen ise motor gidiyor. Mecburen motorların başında nöbet beklemek zorundayız. Hırsız güçlü kuvvetli, bizim iki kişi kaldıramadığımız motorları bir kişi ya da iki üç kişi kaldırıp götürebiliyorlar. Bu su motorlarının değeri 3 bin lira. Ama 200-300 liraya hurdaya sattıklarını duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı