Tarımsal sorunlara üretim merkezlerinde çözüm aranıyor

Tarımsal sorunlara üretim merkezlerinde çözüm aranıyor

Ulusal Hububat Konseyi, Edirne'de çeltik, Gaziantep'te makarnalık buğday çalıştaylarının ardından mısır üretiminin sorunlarını Adana'da masaya yatırmayı planlıyor

KONYA (AA) - Ulusal Hububat Konseyi, başta gelen tarım ürünlerinin sorunlarını üretim merkezlerinde düzenlediği toplantılarla tespit ederek kamuoyunun gündemine sunuyor.

Hububat Konseyi Yönetim Kurulu üyesi ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Sade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanunla kurulmuş olan Ulusal Hububat Konseyi'nin en önemli görevlerinden birinin tarım sektörü ürünlerinin sorunları hakkında raporlar hazırlayarak hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu söyledi.

İlk defa ürün bazlı raporlar hazırlanmaya başlandığını ifade eden Sade, mısır, buğday ve çeltik raporlarının tamamlandığını, bunların hem ilgili kurumlara iletildiğini hem de kamuoyuna duyurulduğunu belirtti. Sade, arpa, yulaf ve diğer tahıllarla ilgili raporların tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayarak, onların da yakında yayınlanacağını aktardı.

Son zamanlarda tarım ürünlerinin sorunları ile ilgili üretim merkezlerinde ürün bazlı toplantılar yapmaya başladıklarını dile getiren Sade, şunları kaydetti:

"Ulusal Hububat Konseyi, ulusal bazda önemli ürünlerin sorunlarını ve bunlara dayalı sanayinin sorunlarını en fazla üretimin ve sanayileşmesinin olduğu bölgelerdeki çalıştay, panel ve benzeri toplantılarla tespit ediyor. Oralardan çıkan sonuçları da raporlama yoluna gidiyor. Örneğin, çeltik tarımının sorunları Edirne Uzunköprü'de ele alındı ve bir sonuç raporu hazırlanarak ilgililere takdim edildi. Makarnalık buğday paneli Gaziantep'te yapıldı, sonuç bildirgesi hazırlandı ve ilgililere takdim edildi. Önümüzdeki aylarda Mısır paneli yapılacak. Sonuçlar takdim edilecek, çözüm önerileri sunulacak. Muhtemelen Adana ilinde yapılacak. Çukurova bölgesi önemli mısır üretim merkezlerinden biri."

Prof. Dr. Sade, il ve ilçelerdeki toplantılara çiftçi, üretici, sivil toplum kuruluşu temsilcileri başta olmak üzere ilgili tüm kuruluşlardan yetkililerin katıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı