Tarım sektörünün temsilcileri Çorum'da buluştu

Tarım sektörünün temsilcileri Çorum'da buluştu

Çorum Tarım Fuarı 40 ilden 350 firmanın katılımıyla açıldı

ÇORUM (AA) - Çorum'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen tarım fuarı, 40 ilden 350 firmanın katılımıyla açıldı. 

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde düzenlenen fuara, üreticiler ve firmaların yanı sıra çeşitli kurumlar yoğun ilgi gösterdi.

Fuarın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Adem Saçan, kış mevsiminin başlamasına kısa süre kalmasına rağmen fuara gösterilen ilginin yüksek olduğuna dikkati çekerek, 4 yıldır düzenlenen fuarın her geçen sene daha da büyüdüğünü söyledi.

Türkiye'de son zamanlarda bu tür fuarların yaygınlaştığını ifade eden Saçan, "Eskiden büyük şehirlerde otomotiv sanayi, inşaat malzemeleriyle ilgili fuarlar yapılırken aslında olması gereken, belki de en önemlisi, Anadolu'daki çiftçileri birbiriyle tanıştıran, teknoloji alışverişi yaptıran ve tatlı bir rekabet düzeyiyle üreticileri doğru yönde etkileyen bu fuarların yaygınlaşması çok güzel" diye konuştu. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Ermiş de fuarların, üretenlerle talep edenleri bir araya getiren organizasyonlar olduğunu belirterek, fuara gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Fuara 40 ilden katılım olduğuna dikkati çeken Ermiş, "40 ilden 350 firma aynı ortamda. Fuar, her geçen yıl daha da gelişiyor ve büyüyor. Önceki fuarlarda da katılım yüksekti ancak bu yıl çeşitlilik de arttı" dedi.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da Çorum'un hem sanayi hem de tarım kenti olduğunu belirterek, "Tarım fuarıyla beraber bir de ihtisas fuarına ihtiyacımız var. Çünkü il genelinde 200 bin büyükbaş, 5 milyon kanatlı hayvan var. Bu sektörde bir fuar açma zorunluluğu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Vali Yardımcısı Saçan, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve beraberindekiler daha sonra stantları gezdi. 

Üreticilerle sohbet eden heyet, ikram edilen bal, künefe, kaşar peyniri, leblebi gibi yöresel ürünleri tattı.

Fuar pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı