Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Güvendi:

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Güvendi:

"Tarımsal destek paketleriyle ürün verimliliği ciddi oranda artacak. Hem çiftçimiz hem de vatandaşımızın yüzü gülecek"

ANKARA (AA) - Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, tarımsal desteklerle ürün verimliliğinin önemli ölçüde artacağını belirterek, hem çiftçilerin hem de vatandaşların yüzünün güleceğini ifade etti.

Güvendi, tarımsal desteklere ilişkin yazılı açıklamasında, ürün, proje ve sulamaya verilen desteklerin tarım sektörü için 2015’in atılım yılı olacağını gösterdiğini belirtti.

Tarımsal destek paketleriyle ürün verimliliğinin ciddi oranda artacağını kaydeden Güvendi, hem çiftçinin hem de vatandaşın yüzünün güleceğini vurguladı.

Güvendi, açıklanan desteklerin çiftçilere ciddi avantajlardan sağladığına dikkati çekerek, "Ortaklarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Merkez Birliğimizce destekleri analiz ederek 16 bölge birliğimiz ve bin 625 kooperatifimiz aracılığıyla çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Aynı zamanda şirketlerimizle özellikle de verimliliği artıran ve tarımsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunan sulama sistemlerinde ortak çözümler sunuyoruz.  Ayrıca Türkiye genelinde istihdam ettiğimiz bin 370 ziraat mühendisimizle desteklerin kullanılması aşamasında çiftçilerimize yardımcı oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırsal alandaki tarıma dayalı ekonomik yatırımlarda proje gideri 1 ila 3 milyon lira olan projelere yüzde 50'ye kadar hibe yoluyla destek verileceğini  belirten Güvendi, bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının da destekler kapsamında olduğunu kaydetti.

Güvendi, hibe desteklerinin 7 yatırım alanında verildiğine dikkati çekerek, bunların, tarla içi sulama, tarla içi yağmurlama sulama, tarla içi mikro yağmurlama sulama, güneş enerjili sulama, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi, center pivot sistem yağmurlama sulama makinesi ve tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınmasına ilişkin olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı