Tarım-İş’te Tamak güven tazeledi

Tarım-İş’te Tamak güven tazeledi

Tarım-İş Konya Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilirken, mevcut başkan Abdülkadir Tamak 54 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

 

Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Tarım-İş Konya Şube Başkanlığının 11. olağan genel kurulu Özkaymak Otel üst kat çok amaçlı salonunda

Tarım-İş Genel başkanı İlhami Polat, yönetim kurulu üyeleri, Türk-İş Konya İl Temsilciliğine bağlı sendikaları Konya Şube Başkanları, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, STK temsilcileri ve Tarım-İş Konya şubesi delegelerinin tamamı katıldı.

Tarım-İş Konya Şubesi 11. Olağan genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Kongre ilk sözü alan Tarım-İş Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak “ Dört yıl süresince üyelerimizin hak ve menfaatleri korumak adına yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gece-gündüz çalıştık. Zor şartlar altında üyelerimizin hakların en iyi şekilde koruduk. Bundan sonra da korumaya çalışacağız” dedi.

Başkan Tamak’ın konuşmasının ardından Tarım-İş Genel Başkanı İlhami Polat yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi. “ Türk işçisinin önünde Kıdem tazminatı, toplu sözleşme, Taşeron ve geçici işçi sorunları vardır. Özellikle 1990 yılından bugüne kadar her hükümet kıdem tazminatımızı gündeme getirmiş ve kırmızıçizgimiz olan kıdem tazminatımıza dokunamamışlardır. Şimdiki hükümet fon kurmak için kolları sıvamıştır. Bizce bu fon sorunlarımızı çözmez. Şayet kurulacak olursa da hazine garantisi ve her işçi yararlanmalıdır. Toplu sözleşmede ilk yıl için % 18, ikinci yıl içinde %18+4 talepte bulunduk.

Özellikle sendikacılıkta siyasetle gelen sendikalar siyasetle gitmek zorunda kalır. Ama Türk-İş ve Tarım-İş işçinin sendikası olduğundan her zaman yerini koruyacaktır. Tarım-İş 55 yıl bir sendikadır. Her yıl hedefine emin adımlarla yürümektedir. Türk-İşçisi yanımızda olduğu sürece de Türk sendikacılığında yerini alacaktır.” Dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Tarım-İş Konya Şubesi 11 olağan genel kurul seçimine geçildi. İki listenin yer aldığı seçimde 99 delegeden 99’u da oy kullandı. Seçim sonunda mevcut başkan Abdülkadir Tamak 54 oy alarak yeniden Tarım-İş Konya Şube Başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Diğer aday Ahmet Cambaz ise 45 oy aldı.

Delegelere teşekkür konuşması yapan Tarım-İş Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, “ Delegelerimizi teveccühü ile yeniden başkanlığa seçildim. Birlik ve beraberlik içerisinde üyelerimiz hak ve menfaatlerini korumak için görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. 

tarim-is’te-tamak-guven-tazeledi-(4).jpg

 

tarim-is’te-tamak-guven-tazeledi-(3).jpg

tarim-is’te-tamak-guven-tazeledi-(2).jpg