Tarihi Taşköprünün 100. yaşı eğlencesiz kutlanacak

Tarihi Taşköprünün 100. yaşı eğlencesiz kutlanacak

Konya’nın Beyşehir ilçesinin son yıllarda sembolü haline gelen tarihi Taşköprü’nün 100. yılı Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle eğlence yapılmadan kutlanacak

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, konser programı ve havai fişek gösterilerinin de yer alacağı geniş kapsamlı organizasyonun eğlence bölümünü Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 maden ocağı çalışanının ocakta mahsur kalması ve bölgede yürütülen çalışmalar üzerine iptal ettiklerini söyledi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, Beyşehir’de bu tarz bir organizasyon gerçekleştirmeyi doğru bulmadıkları için programın eğlence bölümünü iptal ettiklerini belirten Özaltun, “Programda konser programları, havai fişek gösterileri ve Çerkez dansları ve eğlenceye yönelik bir dizi aktiviteler yapmayı planlıyorduk. Ama yaşanan son üzücü olay üzerine tarihi köprünün 100. yılını doldurmasını eğlence bölümü olmadan kutlayacağız” dedi.

Başkan Özaltun, “Ermenek’te 18 işçi kurtarılmayı beklerken bu tarz bir kutlama yapmamızın doğru olmayacağını düşündük. 2 Kasım Cumartesi günü tüm hemşehrilerimizi birlik ve beraberliğimizi pekiştirme adına da Taşköprü’de bekliyoruz. Programda tekvando, güreş ve kick-boks gösterileri ile konferans programı olacak. Orada yine engelli kardeşlerimize çeşitli mütevazi hediyeler vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Özaltun, maden ocağında mahsur kalan işçilerle ilgili olarak da, “Allah’ım onların yardımcısı olsun. Ailelerine sabırlar versin. İnşallah bu tür olaylar bir daha tekerrür etmez. Tüm Türkiye gibi bizler de Ermenek’ten gelecek iyi haberleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Beyşehir ilçesinde 2. Abdülhamit döneminde yapımına başlanan ve 1914 yılında açılan, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün sularını Konya Ovası’yla buluşturan tarihi köprü ve regülatör ülkenin tahıl ambarına bir asırdır hayat veriyor.