Tarihi tabyalarda anlamlı iftar

Tarihi tabyalarda anlamlı iftar

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce şehit aileleri ve gazi yakınlarına, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Erzurum'u düşmana karşı savunmak amacıyla yaptırılan tarihi Aziziye Tabyaları'nda iftar verildi- Erzurum Valisi Azizoğlu:- "Göreceksin

ERZURUM (AA) - Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı 1877-1878'de Erzurum'un savunmasında kullanılan Aziziye Tabyaları'nda iftar programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce tarihi tabyalarda düzenlenen programda, şehit aileleri ve gazi yakınlarına iftar verildi.

Programda konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, canını feda ederek ülke topraklarını vatan yapan milletin, kıyamete kadar vatanını ve topraklarını koruyacak güce ve kararlılığa sahip olduğunu söyledi.

Ülke topraklarına göz dikenlerin arkasına bakmadan ülkeyi terk ederek kaçtığını ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün bu topraklar üzerinden oyun oynamak isteyenler de aynı şekilde bir daha gelmemek üzere bu topraklardan geri gönderilecektir. Bizi dışarıdan kimse yıkamaz. Bu milleti dışarıdan kimse parçalayamaz ama 'her ağacın kurdu kendi içindendir' diye bir söz vardır. Eğer içimizdeki bozuk kanlı ve bozuk ruhlu kişiler bu millete bu oyunu oynamasalar, bu millete kimse diz çökertemez. Göreceksiniz ki içimizdeki hainler de devletimizden hak ettikleri cezayı alacaklardır. Ülkemizle oynayan kişiler ile içimizdeki işbirlikçileri de onlarla birlikte kahrolup gideceklerdir."

Azizoğlu, terör saldırılarında sadece Türkiye'nin değil, birçok ülke insanın da mağdur olduğunu kaydetti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yabancı uyruklu kişilerin de hayatını kaybettiğini hatırlatan Azizoğlu, "Bu terör, bu bela, sadece Türkiye'ye kan akıtmıyor, sadece Türk milletini mağdur etmiyor, ölenlerin arasında yabancı ülkelerden gelen misafirlerimiz de vardır. Terör böyle bir bela. Din, dil millet ayırmadan kaos yaratmak isteyenlerin yaptıkları oyundur. Biz bir ve beraber olmaya devam edersek bu topraklarda huzur ve barışı tekrar temin ederiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, masaları tek tek ziyaret ederek davetlilerle tokalaştı.

- Şehit aileleri arasında gerginlik

Öte yandan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Vali Azizoğlu'nun korumasının kendisini protokol masasından kaldırdığı iddiasıyla iftarı terk etti.

Bazı şehit yakınlarının Akgül'ün yaptığı davranışı eleştirmesiyle şehit aileleri arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü.

Kısa süreli gerginlik, polis ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :