Tarihi Milli Park'taki hırsızlık olayları

Tarihi Milli Park'taki hırsızlık olayları

Eceabat Kaymakamı Dayan: "Gelibolu Yarımadası'ndaki alanda yaşanan olayların, beraber değerlendirildiğinde olayın adi bir suç olarak tanımlanabilecek mahiyette olduğu görülecektir"

ÇANAKKALE (AA) - Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda son günlerde yaşanan hırsızlıkların adi bir suç mahiyetinde olduğunu bildirdi.

Dayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe sınırları içinde yer alan şehitlik, yabancı mezarlık ve anıtlardaki hırsızlık olaylarının faillerinin yakalanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bölgede daha önce buna benzer bir olay yaşanmadığını vurgulayan Dayan, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosluğu yetkilileriyle değerlendirme yaptıklarını ve olayın herhangi bir siyasi yönünün bulunmadığı kanaatine vardıklarını anlattı.

Yarımadadaki bazı noktalarda farklı zamanlarda yaşanan hırsızlıklara ilişkin bilgi veren Dayan, şöyle konuştu:

"Geçen ayın 26'sında Lone Pine, Anzak Koyu, Arıburnu, Sharapnel Valley, Corntnell Steevs Post, Quins Post, The Neck ve Chunk Bair yabancı mezarlıklarında bulunan bronzdan yapılma 8 giriş ve tanıtım levhası ile bir harita, metal malzeme kullanılıp yerlerinden sökülerek çalınmıştır. 27 Ekim'de ise Cahide Başaran'ın tezgahından yaklaşık 300 lira değerinde hediyelik eşyanın, Yetiş Sert'e ait gıda tezgahından çok sayıda kutu içeceğin çalındığı tespit edilmiştir. 29 Ekim'de Merin Gargili'ye ait hediyelik eşya tezgahından 10-15 bin lira değerinde hediyelik eşya ile Nevin Kınalı Ayaz'ın tezgahından ortalama 5 bin lira değerinde eşya çalınmıştır. 30 Ekim'de de Anzak Koyu'ndaki tören alanında bulunan iki bronz giriş tanıtım levhası ile 'ANZAC' yazılı harfler ve Arıburnu yazıtlarının sol köşelerindeki metal Atatürk kabartmaları sökülerek çalınmıştır. Gelibolu Yarımadası'ndaki alanda yaşanan olayların, beraber değerlendirildiğinde olayın adi bir suç olarak tanımlanabilecek mahiyette olduğu görülecektir."

Olaylar sonrası bölgede jandarma ekiplerinin gece ve gündüz devriye sayılarının artırıldığını dile getiren Dayan, faillerin yakalanması için tüm imkanların seferber edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı