Tarihi mihrap, restorasyonda açığa çıkarıldı

Tarihi mihrap, restorasyonda açığa çıkarıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki 150 yıllık Dervişiye Camisi'nin daha önceki onarımlarda kapanan mihrabı, aslına uygun restore edilecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki 150 yıllık Dervişiye Camisi'nin daha önceki onarımlarda kapanan mihrabı, restorasyon çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkarıldı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hacı Ali Öztürk Mahallesi'nde 1866 yılında yapılan Dervişiye Camisi'nde restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar nedeniyle ibadet yapılmayan camideki restorasyonda, daha önceki onarımda kapatılan tarihi mihrap ortaya çıkarıldı.

İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, camide gazetecilere yaptığı açıklamada, Dervişiye Camisi'nin restorasyonunda tarihi dokuya sadık kalındığını belirtti.

Caminin 1960'taki genişletme çalışmaları sırasında kapatılan eski mihrabının yerine, ortaya denk gelecek şekilde yenisinin yapıldığını anlatan Dolu, restorasyon çalışmaları sayesinde eski mihrabın gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti.

Bazalt taşlardan oluşan eski mihrabın aslına uygun restorasyonunun ardından teşhir edileceğini bildiren Dolu, mihrabın görünecek şekilde camla kapatılacağını söyledi.

Dolu, "İslahiye'mizdeki bu camimizin Vakıflar Bölge Müdürlüğünce aslına uygun yapılması ilçemiz için büyük bir kazançtır. Çünkü tarihi olarak ilçemizde maalesef başka bir yapımız yok. Tek yapımız bu. Diğerlerinin tamamı sonradan yapılmış." diye konuştu.

Şubat ayında başlanan restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Dolu, dışındaki abdesthane ve lavaboların da yeniden yapılmasının ardından caminin gelecek yıl ramazan ayında hizmete açılabileceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :