Tarihi Meriç Köprüsü'nün ayakları temizlendi

Tarihi Meriç Köprüsü'nün ayakları temizlendi

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:-"Belediyeye ve şahsen bana bu konuda bir çalışma yapmamız yönünde çok sayıda haklı talep geldi"

 Edirne'deki tarihi Meriç Köprüsü'nün ayaklarında biriken ağaç dalları temizlendi.

Edirne Belediyesi ekipleri, balıkçılardan temin ettikleri kayıklarla nehre inerek bölgede temizlik çalışması yaptı. Yıldırım Semtinden bazı vatandaşlar da belediye ekiplerine köprünün ayaklarının temizlenmesi sırasında yardım etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, geçen yıl meydana gelen taşkının ardından tarihi köprünün ayaklarına çok sayıda dal takıldığını söyledi.

Nehir yataklarının temizliğinin belediyeye ait olmadığını belirten Gürkan, "Meriç Köprüsü şehir merkezinde yer alıyor. Çevresinde başta belediyeye ait protokol evi olmak üzere halkın zamanını geçirdiği park ve dinlenme alanları yer almakta. Bu olumsuz görüntünün ortadan kaldırılması için gönüllü vatandaşlarla birlikte çalışma yaptık." dedi.

Tarihi köprünün ayaklarındaki görüntünün vatandaşları ve turistleri rahatsız ettiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Belediyeye ve şahsen bana bu konuda bir çalışma yapmamız yönünde çok sayıda haklı talep geldi. Ancak nehir yataklarının temizliği belediyeye ait değil. O nedenle biz de bir müdahalede bulunamadık. Ama baktık ki geçen zaman içerisinde bir gelişme yok ve gerek Edirne halkından, gerekse il dışından şehrimize gelip bu alanda dinlenen vatandaşlarımızın şikayetleri artarak devam ediyor, biz de bu konuyu çözmeye karar verdik. Halkın taleplerini kendimize görev bildik. Köprünün ayaklarındaki tüm ağaçlar bir bir kaldırıldı. Açık alanda bulunan ve ulaşıma elverişli yerlerdeki dallar da kaldırıldı."

Kendilerine destek veren vatandaşlara ve balıkçılara teşekkür eden Gürkan, tarihi köprüdeki olumsuz görüntüyü ortadan kaldırdıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :