Tarihi Kentler Birliği Semineri

Tarihi Kentler Birliği Semineri

TKB Başkanı Yılmaz: "Türkiye'de elimizi attığımız her yerde bir güzellik, bir kültür hazinesi, bir sanat hazinesi çıkıyor"

EDİRNE (AA) - Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Türkiye'de elimizi attığımız her yerde bir güzellik, bir kültür hazinesi, bir sanat hazinesi çıkıyor" dedi.

Yılmaz, TKB ve Edirne Belediyesi'nce kentteki bir otelde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki coğrafyanın farklılıklarla zenginleştiğini söyledi.

Türkiye'de görev yapanların çok şanslı olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Buralarda yaşamakla çok şanslıyız. Bu coğrafyadaki güzellikleri açığa çıkarma çabası içerisinde bulunmakla çok şanslıyız. Aslında bu güzellikleri ortaya çıkarmak için çok çaba göstermemize gerek yok. Türkiye'de elimizi attığımız her yerde bir güzellik, bir kültür hazinesi, bir sanat hazinesi çıkıyor. Bu kadar zenginlik içerisinde bir şeyleri atlar mıyız diye biraz telaş yapıyoruz ve bu da bizi biraz yoruyor. Tarihi kentlere yönelik çalışmalar yapmak tıpkı bir çeyiz sandığına çeyiz toplamak gibi bir şey, bir kent müzesini donatmak gibi bir şey."

Edirne'nin aynı zamanda bir kültür başkenti olduğunu ifade eden Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de tarihi kentlere sahip çıkmanın tüm vatandaşların görevi olduğunu söyledi.

Dünyanın geliştiğini ve büyüdüğünü ancak küresel sorunların ortaya çıktığını ifade eden Sözen, "Biz ortak değerlerimizi gücümüzü kullanmadan evrensel olamayız. Anadolu'nun gücünü ve tarihi kültürümüzü büyüyen dünyada ortaya koymalıyız. Bu durum da tarihi kentler ve kültürel çalışmaların ortak bir düşünce haline dönüştürülmesiyle sağlanacaktır" diye konuştu.

Seminerde, "Kültürün Sınır Tanımayan Gücü: Ortak Miras İçin Her Ölçekte İşbirlği ve Süreklilik", "Küresel Yol Haritası Bağlamında Planlama", "Değişen Dünyada Sınırötesi Kavramı", "Doğa Kültür Öncelikli Yol Haritası Işığında Trakya'ya Yeniden Bakmak" konuları uzmanlarca anlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı