Tarihi hamam kimliğine kavuşuyor

Tarihi hamam kimliğine kavuşuyor

Selçuklu Belediyesi tarafından zengin kültürel mirasa sahip Sille’de tarihi varlıklar aslına uygun restore ediliyor.5000 yıllık tarihi dokuları ile dünyanın gözdesi olan Sille’de son olarak Sille Subaşı Hamamı'nın restorasyonunda sona doğru gelindi.

 

Konya’nın ve Türkiye’nin turizm merkezinde yer alan Sille’de tarihi mekânlarda yapılan restorasyonlar geleceğe ışık tutuyor.Günümüze kadar ulaşabilmiş tarihi ve kültürel değerlerin yeni nesillere en doğru şekilde aktarılması amacıyla sürdürülen çalışmalar Subaşı Hamamı'nın restorasyonu ile devam ediyor. Zengin kültürel mirasa sahip Sille’de köklü bir geçmişe ait tarihi varlıkları aslına uygun olarak restore eden Selçuklu Belediyesi, Sille’de dini mekanlar başta olmak üzere hamamlar, çeşmeler, çeşitli tarihi yapılar üzerinde rekor düzeyde restorasyon çalışmaları gerçekleştiriyor.

“SİLLE, KONYA’NIN CAZİBE MERKEZİ OLDU"

Selçuklu Belediyesi tarafından önemli bir tarihi eserin daha restorasyonu yapılmakta olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,"Konya'nın hızla gelişen ve tarihin odak noktasında bulunan Sille'yi ülkemizin turizm merkezine kazandırdık. Bu kapsamda Subaşı Hamamı ile birlikte bugüne kadar 7 tescilli camiyi restorasyon sonrası ibadete açtık. Ayrıca 5000 yıldan fazla tarihi ve kültürel geçmişe sahip Sille'de Aya Elenia Müzesi restorasyonu, sokak sağlıklaştırmaları, Sille Baraj Parkı, Sille içerisinde restorasyon çalışmaları, dere ıslah çalışmaları da belediyemiz tarafından Sille'de sürdürülen önemli projeler arasında yer alıyor. Sille, Konya’nın cazibe merkezi oldu.Bugüne kadar yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde, Sille Konya’ya gelenlerin üzerinde durduğu, ziyaret etmek istediği bir mekâna dönüştü.Tarihi yeniden canlandırıp gelecek kuşaklara aktarmak adına sürdürülen çalışmaların hayırlı olmasını  diliyorum" dedi.

SİLLE SUBAŞI HAMAMI KENDİ KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR

Sille, Subaşı Hamamı Sille’de geçmişten günümüze kadar ulaşabilmiş 2 hamamdan biridir. Hamam restorasyondan önce metruk bir vaziyette idi. Sille merkezde bulunan Subaşı Hamamının 1800’lü yılların sonlarında yapıldığı bilinmektedir. Odun ateşi ile ısınan hamam Sille halkı ve çevre köyler için de hizmet vermekte idi. Mülkiyeti Selçuklu Belediyesine ait olan hamamda hem erkekler hem de kadınlar kısmı bulunmaktadır. Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun  10.11.1991 gün, 1148 sayılı kararı ile tescil edilmiştir. Sille Subaşı Hamamı’nda2017 yılında başlayan restorasyon çalışmaları ile birlikte çevre düzenleme çalışmalarının da bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

sille-subasi-hamami--(1).jpg

sille-subasi-hamami--(3).jpg

sille-subasi-hamami--(4).jpg

 

Etiketler :