Tarihi caminin havuzunda serinliyorlar

Tarihi caminin havuzunda serinliyorlar

Siirt'te serinlemek isteyen vatandaşlar, 1700'lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen Babuddarp Camisi'nin avlusundaki doğal kaynak suyu bulunan havuza ayaklarını sokuyor- Vatandaşlardan Turşak: - "Hem serinlemek hem de bel fıtığı ameliyatı geçirdiğimden öner

SİİRT (AA) - Hava sıcaklığının 39 dereceye ulaştığı Siirt'te serinlemek isteyen vatandaşlar, tarihi Babuddarp Camisi'nin avlusundaki doğal kaynak suyu bulunan havuza yoğun ilgi gösteriyor.

Kentte 1700'lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen caminin doğal kaynak suyu akan havuzuna, vatandaşlardan bazıları serinlemek, bazıları da "bel fıtığına iyi geldiği" düşüncesiyle ayaklarını sokuyor. 

Soğuk suya ayaklarını sokmak isteyen vatandaşlar, sırada bekliyor.

Vatandaşlardan Hayrullah Turşak, AA muhabirine, camiye ibadetin yanı sıra serinlemek ve su terapisi için geldiğini söyledi.

Öğle namazını camide kıldıktan sonra avludaki havuza ayaklarını sokmak için sıraya girdiklerini ifade eden Turşak, "Hem serinlemek hem de bel fıtığı ameliyatı geçirdiğimden önerilen soğuk su tedavisi için camiye geldim" dedi.

Turşak, Siirt'in en soğuk suyunun bu camideki havuza aktığını, yazın serinlemek ve doktor önerisiyle su terapisi yapmak isteyenlerin burayı tercih ettiğini belirtti.

Babalarının ve dedelerinin de bu havuzda serinlediğini anlatan Turşak, "Burada arkadaşlarla sohbet ederken serinleme imkanı da buluyoruz. Soğuk suyun aktığı havuza ayaklarımızı koyup, fıtık olan bölgeye masaj yapıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Burhan Amırak ise bunaltıcı sıcaklarda iftar saatini beklerken havuzda serinlediklerini dile getirdi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Siirt Temsilcisi Ayhan Mergen ise caminin 3 yıl önce Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyonu tamamlandıktan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hizmete açıldığını belirtti.

Mergen, "Caminin altında eski Siirt'in su mahzenleri bulunuyor. Camide bir de oyma taştan yapılan havuz var. Havuzun içine akan bu su, Siirt'in en soğuk suyu olma özeliğini taşıyor" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı