Tarihçi-yazar İnalcık'ın vefatı

Tarihçi-yazar İnalcık'ın vefatı

TBMM Başkanı Kahraman:-"Değerli tarihçimize, medeniyet ve kültürümüzün aynası olan tarihimizin önyargısız ve doğru bir biçimde anlaşılması için gösterdiği yoğun ve kesintisiz çaba nedeniyle devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçluyuz"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Tarihçi-yazar Prof. Dr. Halil İnalcık'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında, "Ülkemizin yetiştirdiği müstesna şahsiyetlerden değerli tarihçi Halil İnalcık’ın vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum." ifadelerini kullanan Kahraman, şunları belirtti:

"Sayın İnalcık, dünya akademik çevreleri nezdinde ülkemizi başarıyla temsil etmiş bir şahsiyettir. Dünyanın ve ülkemizin birçok önemli kurum ve kuruluşu tarafından ödüle layık görülmüş bulunan değerli tarihçimize, medeniyet ve kültürümüzün aynası olan tarihimizin önyargısız ve doğru bir biçimde anlaşılması için gösterdiği yoğun ve kesintisiz çaba nedeniyle devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer bilim adamımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, muhterem tarihçimizin yakınlarına sabr-ı cemil, milletimize ve bilim dünyasına başsağlığı diliyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :