"Tarihçi" Talha Uğurluel'e FETÖ soruşturması!

"Tarihçi" Talha Uğurluel'e FETÖ soruşturması!

Talha Uğurluel'in Kudüs'e "tarih turu" olarak lanse ettiği gezilerin aslında "FETÖ'cüleri yurt dışına kaçırma operasyonu" olduğu iddia edilmişti. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı

Uğurluel'in örgüt bağlantılarına ilişkin her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılırken, son olarak "FETÖ'cüleri yurt dışına kaçırmak için tarih gezileri düzenlediği" öne sürüldü.

Medyasiyaset haber sitesinde konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Ergenekon davaları mağduru Murat Ağırel, Talha Uğurluel'in, Kudüs'e düzelediği "tarih gezilerinin" sır perdesini araladı.

Kendisine ulaşan bir ihbar dilekçesini, ihbarda bulunan kişinin ismini saklı tutarak paylaşan Ağırel, Talha Uğurluel'in turlarına katılan bazı kişilerin İsrail'e ayak basar basmaz kayıplara karıştığını aktardı.

Ancak, turlara katılan ve bu olaylara şahit olan çok sayıda görgü tanığının konuyu adli mercilere intikal ettirmesine karşın, herhangi bir sonuç alınamadığı öğrenildi.

ewfhwefr

SAVCI DEĞİŞTİ

FETÖ ile irtibatlı olduğu öne sürülen Altuğ Şen’in Genel Müdürlüğü’nü yaptığı ‘Ufuk Tur’un 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kudüs’e tur sayılarının her 15 günde bire çıkarıldığına dikkat çekilirken savcının ihbarlara kayıtsız kaldığı da belirtildi.

Talha Uğurluel ve söz konusu tur şirketinin, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Erdal Poyraz'a ihbar dilekçesi ile bildirildiği, savcının konuyla yakından ilgilendiği ancak görev yerinin değişmesi üzerine incelemenin akamete uğradığı öğrenildi.

Poyraz'ın başka bir göreve atanması üzerine, yeni savcı Bahtiyar San'ın ise dosyayı rafa kaldırdığı ve konuyla ilgili bugüne kadar adım atılmadığı bilgisine ulaşıldı.

frfregerh

SORUŞTURMA AÇILDI

SuperHaber'in Talha Uğurluel hakkındaki haberlerini, OdaTV ve medyasiyaset'te yer alan haberlerin izlemesi ve bu ciddi iddialar ile fikri takip üzerine savcılık konuya kayıtsız kalamadı.

Yaklaşık bir sene önce yapılan ihbarlar işleme konularak, Uğurluel'in FETÖbağlantıları hakkında soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili ihbarı gündeme getiren, Ağırel yaptığı açıklamada suç duyurusunun, “08 Kasım 2017 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturması gerektirir nitelikte bulunduğu ve Cumhuriyet Savcılığının Terör ve örgütlü suçlar soruşturma ve HSK bürosuna gönderildiğinin”taraflarına tebliğ edildiğini açıkladı.

dewfewfew

WhatsApp_Image_2017-11-09_at_13.22.14

NEDEN AĞIRDAN ALINDI?

Talha Uğurluel hakkındaki bu ciddi iddiaların savcılığa yaklaşık 1 yıl önce ihbar edilmiş olmasına karşın, soruşturma açılmasının neden bu kadar geciktirildiği ise merak konusu oldu.

Uğurluel'in geçtiğimiz aya kadar devlet kurumlarıyla ilişkilerini sürdürdüğü hatta Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir organizasyonda Çevik Kuvvet polislerine tarih konulu bir brifing verdiği de biliniyordu.

ckvevf

Hakkındaki tüm iddialara karşın, Kültür Bakanı ile aynı masayı paylaşabilen, devletin önemli kademelerinde ağırlanan, Emniyet Teşkilatının içine kadar girebilen Uğurluel'in yarattığı olası güvenlik tehditleri de kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

superhaber.tv