"Tarih Müzesi" ziyaretçi çekiyor

"Tarih Müzesi" ziyaretçi çekiyor

Trabzon'un tarihi geçmişine yönelik 7 bin 88 materyal ile Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait çeşitli görsellerin sergilendiği "Tarih Müzesi"ni yılın ilk ayında 3 bin kişi ziyaret etti- Ortahisar Belediye Başkanı Genç:- "Ziyaretçi potansiyelimizin ilerleye

TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki tarihi binada hizmete sunulan "Tarih Müzesi"ni, 2018'in Ocak ayında 3 bin kişi ziyaret etti.

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup büyüdüğü Trabzon'da, Tarih Müzesi ile kentin 4 bin yıllık geçmişine ışık tutuluyor.

Bölgenin en kapsamlı belge ve arşiv niteliği taşıyan müzede, kültür, sanat, yaşam, spor ve basın hayatına dair 7 bin 88 materyal ile Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait çeşitli görseller sergileniyor.

Her yönüyle Trabzon'u anlatan 400 kitabın da yer aldığı müzeyi, geçen yıl 46 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçi potansiyelini her geçen gün artıran Tarih Müzesi, 2018'in Ocak ayında ise 3 bin kişiyi ağırladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra zengin kültürel ve tarihi ögeleriyle de dikkati çektiğini söyledi.

Müzelerin de bu kapsamda ön plana çıktığını dile getiren Genç, Tarih Müzesi'nin de kentin 4 bin yıllık geçmişine ışık tuttuğunu söyledi.

Genç, müzeyi geçen yıl 46 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Ziyaretçi potansiyelimiz sürekli artıyor. Müzeye ilgi bizleri sevindiriyor. Müzemiz yılın ilk ayında da 3 bin kişiyi ağırladı. Ziyaretçi potansiyelimizin ilerleyen günlerde daha da artacağına ve geçen yılki turist sayısını katlayacağına inanıyoruz." dedi.

Ortahisar Belediyesi olarak turizmden daha fazla pay almak için gayret ettiklerini belirten Genç, Trabzon'un turizmde daha da iyi noktalara geleceğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :