Tapu ve Kadastro, KTÜN Öğrencilerine Tanıtıldı

Tapu ve Kadastro, KTÜN Öğrencilerine Tanıtıldı

Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı 2. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen tanıtım programı gerçekleştirildi.

Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdür Vekili Kenan Çiftçi, İlbank Konya Bölge Müdürü Yüksel Demirci, Konya Kadastro İl Müdürü Fatih Demir, Meram Tapu Müdürü Uğur Mehmet Koç, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdür Vekili Kenan Çiftçi, programın açılışında yaptığı konuşmada, harita ve kadastro öğrencilerinin, gelecekte görev alacakları birimleri tanımaları açısından bu tür etkinlik ve tanıtım programlarına devam ettiklerini ifade etti. Kurum olarak, öğrencilerin ileride inisiyatif alacak görev yerlerini öğrenim görürken tanımalı şeklindeki anlayışı, öz anlayış olarak kabul ettiklerini söyleyen Çiftçi, “Bunu kendimize görev olarak addediyoruz. Bu anlamda, tapu ve kadastro alanları dahilinde ileride görev alacağınız bu yerlerde şimdiden kendinizi hazırlıklı hissetmeniz, buna göre hazırlıklı olmanız bizim için de önem arz ediyor. Biz de bir nebze olsun destek olmaya çalışıyoruz. Şunu bilmenizi isterim ki bölümünüz gerçekten ileriye yönelik çok önemli bir bölüm. Bunun sadece tapu - kadastro ile sınırlı olmadığını, belediyelerle başka birimlerle özel sektörle iç içe olan bir görev alanında eğitim görüyorsunuz. İleride iyi ki bu bölümü okumuşum dersiniz. Tabi üniversite eğitimi olarak 2 yıl eğitim görüyorsunuz. Bunu 4 yıla tamamlama imkanınız da bulunuyor. Tanıtım programımıza katılımlarından dolayı başta Sayın Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’e, öğretim üyelerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

tapu-ve-kadastro,-ktun-ogrencilerine--(1).jpg

“ÖĞRENCİLERİMİZİ DONANIMLI ŞEKİLDE YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ”

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğünün öğrencilere yönelik düzenlemiş olduğu tanıtım programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, KTÜN’ün tarihçesi hakkında bilgi verdi. KTÜN’de öğrenim görmenin bir ayrıcalık olduğunu aktaran Prof. Dr. Özçelik, “Mezunlarımız ara insan gücü karşılamada önemli görevler üstlenmiştir. Kamu ve özel sektör istihdamında, üniversite bünyemizde bulunan fakülte ve yüksekokullarımızdan mezun yaklaşık 2 bin istihdamımız bulunmaktadır. Harita ve Kadastro mezunlarımız belediyelerde, yatırımcı kamu kurumlarında, Tapu ve Kadastro Teşkilatında istihdam edilmektedir. Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğünde çalışan mezunlarımızın sayısı da 30’u aşmaktadır. Harita ve Kadastro Programı mezun öğrencilerimizin DGS başarısı yaklaşık yüzde 18’dir. Öğrencilerimiz lisans eğitimlerini tamamlayarak eğitimlerini sürdürmekte ve bazıları yüksek lisans eğitimi de yapmaktadır. Bu öğrencilerimizden 2’si de şu an doktora eğitimi almaktadır.” diye konuştu.

Prof. Dr. Özçelik, üniversite olarak çözüm önerileri geliştiren, kurumsal ve uygulamalı bilgilerle kaliteli üretim yapan, güncel mesleki donanımları ve bilgisayar teknolojisini etkin kullanan mezunlar verme gayretinde olduklarını sözlerine ekledi.

tapu-ve-kadastro,-ktun-ogrencilerine--(3).jpg

MÜDÜR KOÇ, BİLGİ VERDİ

Açılış konuşmalarının ardından, Konya Kadastro İl Müdürü Fatih Demir ve Meram Tapu Müdürü Uğur Mehmet Koç, öğrencilere mesleki konularda bilgi verdi. Konferans salonundaki program, Harita Yüksek Mühendisleri Mücahide Şen ve Mehmet Şen’in, Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü ve mesleki konular üzerine gerçekleştirdiği sunumuyla sona erdi. Tanıtım programı, öğrencilere yönelik Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü – Meram Tapu Müdürlüğüne gerçekleştirilen teknik geziyle sona erdi.

tapu-ve-kadastro,-ktun-ogrencilerine--(2).jpg