Tapu harcı indirim süresi uzatılsın

Tapu harcı indirim süresi uzatılsın

Emlak ve Gayrimenkul sektörünün Konya’daki temsilcisi Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “ 31 Ekim2018 tarihinde sona erecek tapu harcı indirim süresinin uzatılmasını istiyor ve talep ediyoruz” dedi.

 

Tapu harcı indirimlerinin 31 Ekim'de sona erecek olmasının sektör görünümü ve ülke ekonomisi açısından olumlu olmadığını belirten Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; “ Emlak ve gayrimenkulün 250 alt sektöre katkı sağladığını ve sektöre verilecek desteğin ekonomiye katkı noktasında değerlendirilmesi gerekiyor. Emlak Sektörünün öncelikli beklentilerinden biri de,31 Ekim’de sona erecek tapu harcı indirim süresinin uzatılması ve tapu harçlarının düşürülmesidir.

Hükümetin verdiği tapu harcı indirimlerinin süresi  31 Ekim 2018 tarihinde  bitecek. Sektörü canlı tutmak için hükümetten destek beklentimizi her fırsatta dile getirmeye devam ediyoruz Emlak sektörünü canlandırmak için hükümet Mayıs'ta tapu harçlarını indirmişti.

Gayrimenkul sektörünün canlanması adına Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile başlatılan tapu harcı indirim kampanyasında sona yaklaşılıyor. Karar ile konut ve işyerlerinde binde 20 oranında uygulanan tapu harcı, binde 15'e düşürülmüştü. Bakanlar Kurulu kararına göre tapu harcı indirimi 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Tarih uzatılmadığı takdirde bu tarih itibari ile konut ve işyerleri için eski oranlar geçerli olacak. Bunun için Tapu harcı indirim süresinin Hükümetimizden sektör adına uzatılmasını talep ediyoruz.” dedi.