Tanzimlerle iş bitmedi... Erdoğan fırsatçı fiyatları özel ekiple izliyor!

Tanzimlerle iş bitmedi... Erdoğan fırsatçı fiyatları özel ekiple izliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasadaki fiyatları, kurdurduğu özel ekiple sürekli takip ettiriyor. Bu ekip, market market gezerek fiyatları kontrol ediyor, artışları ve oranını belirliyor gün sonunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tanzim satışların başlamasına neden olan sebze fiyatlarındaki artışların ardından fiyatları yakın takibe almak için özel bir ekip kurduğu öğrenildi.

YAKIN TAKİBİNDE

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, Erdoğan’ın sebze meyve fiyatları başta olmak üzere marketlerdeki temel gıdalar ve temizlik maddeleri ile ilgili fiyatları da yakından takip ettiği belirtildi.

Başta zincir marketler olmak üzere piyasadaki fiyatlardaki değişimler de Erdoğan’a günlük bilgiler olarak sunuluyor. Erdoğan’ın özellikle tanzim satışların kurulmasının ardından zincir marketlerdeki fiyat düşüşüne ilişkin, “Bu fiyatlar hani kurtarmıyordu?” yorumu yaptığı da öğrenildi.

MEYVE TALEBİ

Erdoğan’ın gittiği mitinglerde de bazı vatandaşlara fiyatları, fiyatlardaki değişimi ve taleplerini sorduğu, vatandaşlardan özellikle meyve fiyatları konusunda kendisine çok talep geldiği kaydedildi.

Elma, portakal ve meyvelerle ilgili şimdiden fiyat adımlarının atılmasının planlandığı da bildirildi. Erdoğan, son olarak gittiği Isparta’da depolardaki elmalara atıf yaparak, “Bunları da vatandaşla buluşturalım, gereken adımları atalım”diyerek ilgililere talimat vermişti. Önümüzdeki süreçte tanzim satışlardaki belirli satışı olan sebzeler dışında meyve satışının da başlaması bekleniyor. Erdoğan, buralarda bakliyat ve temizlik malzemeleri satılabileceğini açıklamıştı.

‘SERBEST PİYASAYI KÜLAHIMA ANLATSIN’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sebze ve meyvedeki fiyat artışlarına ilişkin, “Kim buna serbest piyasa diyorsa, piyasa ekonomisi diyorsa onu gelsin külahıma anlatsın” dedi. Partisinin Denizli il başkanlığınca düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan gıdadaki fiyat artışlarına değinerek şunları söyledi:

“Dedik ki, ‘Böyle giderseniz bu oyunu da bozarız.’ Tanzim satışlarını kurduk mu, başlattık mı? Eğer bu iş 31 Mart’a kadar düzeldi, düzeldi, zaten yarı yarıya düştü. 31 Mart’tan sonra TESKOMB ve TESK adlı kuruluşlarla masaya oturacağız ve onlarla beraber en ücra köşedeki mahallelerdeki marketlere varıncaya kadar onlarla bu satışları yapacağız, gerekirse ürün çeşitlerini de artıracağız. Çünkü bizim derdimiz ne biliyor musunuz? Vatandaşa en uygun, en ucuz fiyatla ürünü getirebilmek. Çünkü biz sömürü düzenlere aracı olamayız. Vatandaşını sömürenlerle beraber olamayız. Eğer kim buna serbest piyasa diyorsa, piyasa ekonomisi diyorsa onu gelsin külahıma anlatsın.”

Vatandaşın tanzim satıştan yüzde 50 daha ucuz sebze aldığına işaret eden Erdoğan, Isparta’da depolarda 400 bin ton elma olduğunu öğrenince Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı arayarak, “Talimat ver. Biz buranın elmasını tanzim satışlara gönderelim. Çok ucuz fiyatla elmaları bu depolardan kaldırmış olalım”dediğini anlattı.