Tanzanya'dan turistlere "plastik poşet" uyarısı

Tanzanya'dan turistlere "plastik poşet" uyarısı

Ülkede her türlü plastik poşetin ithalatı, ihracatı, üretimi, satılması, tedariği ve kullanımı 1 Haziran'dan itibaren yasaklanıyor

ADDİS ABABA (AA) - Tanzanya'da, 1 Haziran'dan itibaren tüm plastik poşet ve çantaların yasaklanması dolayısıyla ülkeye seyahat edecek turistlere uyarıda bulunuldu.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, inceliği ne olursa olsun tüm plastik poşetlerin ithalatı, ihracatı, üretimi, satılması, tedariği ve kullanımının 1 Haziran'dan itibaren yasaklanacağı belirtildi.

Açıklamada, ülkeye seyahat edeceklerin bavullarına dahi plastik poşet koymaktan sakınması istenirken, giriş noktalarında kurulacak masalarda plastik poşetlerin yetkililer tarafından teslim alınacağı aktarıldı.

Söz konusu yasağın uygulanmasının ziyaretçilere hoşnutsuzluk vermek niyetini taşımadığı vurgulanan açıklamada, temizlik, gıda, medikal ve benzeri ürünlerin dışındaki plastik ambalajların yasak kapsamında olmadığı kaydedildi.

Dünyada birçok ülkede yürürlükte olan plastik poşet uygulamasının öncüsü 2002'de yasağı yürürlüğe koyan Bangladeş olarak biliniyor.

Afrika kıtasında Kenya, Ruanda, Moritanya ve Fas gibi çok sayıda ülkede plastik poşetlerin kullanımı yasak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :