Tanzanya'da 22 gün boyunca alıkonulan 5 kişi evlerine döndü

Tanzanya'da 22 gün boyunca alıkonulan 5 kişi evlerine döndü

DARÜSSELAM (AA) - Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya’da 22 gündür alıkonulan, Zanzibar İslam Enstitüsü Müdürü Amir Haji Khamis’in de aralarında bulunduğu...

DARÜSSELAM (AA) - Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya’da 22 gündür alıkonulan, Zanzibar İslam Enstitüsü Müdürü Amir Haji Khamis’in de aralarında bulunduğu 5 kişinin evlerine döndükleri bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’ne bağlı özerk ada ülkesi Zanzibar’da, 22 gündür kendilerinden haber alınamayan İslam Enstitüsü Müdürü Khamis’in de aralarında bulunduğu 5 sivil toplum kuruluşu üyesi sağlıklı şekilde evlerine döndü.

Zanzibar İslam Enstitüsü Müdürü Khamis bir gazeteye yaptığı açıklamada, kim olduklarını bilmedikleri kişilerce alıkonulup sorgulandıklarını ve bilinmeyen bir yerde tutulduklarını ifade etti.

Kendisinin ve diğer 4 arkadaşının 22 gün boyunca sürekli sorgulandığını belirten Khamis, bu süre içinde darp ya da kötü muameleyle karşılaşmadıklarını ve sorgulamayı yapanların kötü niyetli olmadıklarını kaydetti.

Polisten konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Zanzibar İmamlar Birliği Genel Sekreteri Khamis Yussuf geçen günlerde yaptığı açıklamada, söz konusu 5 kişinin bulunması çalışmalarında polisi "yavaş kalmakla" suçlamıştı. Magharibi ili Polis Şefi Hassan Nassir'ın, alıkonulan 5 kişinin polis tarafından tutuklandığı yönündeki iddiası ise yalanlanmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :