"Tango’dan Türkü’ye, Opera’dan Küy'e" konseri

"Tango’dan Türkü’ye, Opera’dan Küy'e" konseri

İSTANBUL (AA) - Kazak Folklor ve Halk Çalgıları Topluluğu Sazgen Sazy, "Tango’dan Türkü’ye, Opera’dan Küy'e" teması ile İstanbul'da konser verdi.İstanbul...

İSTANBUL (AA) - Kazak Folklor ve Halk Çalgıları Topluluğu Sazgen Sazy, "Tango’dan Türkü’ye, Opera’dan Küy'e" teması ile İstanbul'da konser verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında (İTÜ TMDK) BİSED Salonunda gerçekleşen konserde Sazgen Sazy topluluğu, dombıra, şerter, bas dombıra, kıl kobız, prıma kobız, nar kobız, bayan (bır tür akordeon), sazsırnay, sıbızgı, jetıgen gibi geleneksel çalgılar eşliğinde müzikseverlerle bir araya geldi.

İTÜ TMDK Öğretim Üyesi kaval sanatçısı Doç. Cihan Yurtcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün çok önemli bir Kazak grubunu ağırlıyoruz. Kazakistan-Türkiye ilişkilerinin 25. yılı dolayısıyla bir aradayız. Orkestrada bulunan çalgıların önemliliğiyle birlikte dünyanın her yerinden farklı formlarda eserleri başarıyla seslendiren bir grup Sazgen Sazy. Repertuarında operadan tangoya, cazdan geleneksel Kazak türküleri 'Küy'lere kadar 5 bine yakın eser barındırıyor." dedi.

Sazgen Sazy’nin geleneksel çalgılar ile dünyada var olan hemen her tür müziği icra edebilme vizyonunun olmasının müzik akademisi anlamında da önemli olduğunu söyleyen Yurtcu, "Sazgen Sazy konserlerinde o ülkenin müzisyenlerini de içerisine alıyor. Türk müziği çalgılarıyla bizim vizyonumuza da pek çok şey katacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Konserde, "Çalgılar Geçidi", "Alatau", "Kazak Valsi", "Köroğlu", "Küy Atışması" ve "Türkmen Halısı" parçaları seslendirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :