"Tamamen Doluyuz" oyunu izleyiciyle buluştu

"Tamamen Doluyuz" oyunu izleyiciyle buluştu

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahneye taşıdığı ve Elif Erdal'ın yönettiği tek kişilik oyunun galası yapıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Tamamen Doluyuz", tiyatroseverlerle buluştu.

ABD'li oyun yazarı Becky Mode'un kaleme aldığı oyunun galası, Cevahir Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Tek kişilik oyunda "Sam" karakteriyle seyircinin karşısına geçen Efe Erkekli, oyunun sonunda bütün ekibi sahneye davet ederek seyirciyi selamladı.

Hareketli oyunda performansıyla göz dolduran Erkekli, oyunda sesleriyle yer alan isimlere de teşekkür etti.

Çevirisini Lale Eren Dalsar'ın, müziklerini Orhan Enes Kuzu'nun yaptığı tek perdelik "Tamamen Doluyuz" oyununun yönetmenliğini Elif Erdal üstlendi.

Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Batuhan Bozcaada, ışık tasarımı Akın Yılmaz imzası taşırken, şarkı sözlerinde ise Deniz Gürzumar'ın adı geçiyor.

Yaklaşık 1,5 saat süren oyunda, Adnan Ahmet Biricik, Alayça Öztürk Gidişoğlu, Altan Erkekli, Ayumi Takano, Bedia Öztep, Berkay Tulumbacı, Bülent Şakrak, Celal Kadri Kınoğlu, Didem Atlıhan, Elif Erdal, Emir Tayla, Enis Arıkan, Figen Sümeli, Galip Erdal, Gökhan Yıkılkan, Gülenay Kalkan, Hazal Erdal, İlkgül Kaya, Kerem Kobanbay, Lalizer Kemaloğlu, Levent Ünsal, Yeşim Kızılçeç, Nur Subaşı, Savaş Özdemir, Sercan Gidişoğlu, Şebnem Gürsoy, Tarkan Koç, Umut Tabak, Yeşim Gül, Yetkin Dikinciler, Yıldırım Gücük ve Zeynep Anacan ise sesleriyle yer alıyor.

Oyunun konusu özetle şöyle:

"Konservatuvarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç olan Sam, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaya başlar. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır ama çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmaktadır. Üstelik, bir yandan patronlarının mantıksız istekleri, zengin müşterilerin akıl almaz kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Sam, içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönmeyi düşünmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :