Taksim'de cinsel istismar davası

Taksim'de cinsel istismar davası

Taksim'de 25 yaşındaki F.H.E'nin cinsel saldırıya uğramasına ilişkin biri tutuklu biri de firari 2 sanığın, "cinsel saldırı, silahla yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından yargılanmasına devam edildi- Tutuklu sanık Dursun Aydemir'i s

İSTANBUL (AA) - Taksim'de 25 yaşındaki F.H.E'nin metruk binaya götürülüp cinsel saldırıya uğramasına ilişkin biri tutuklu biri de firari 2 sanığın, "nitelikli cinsel saldırı, silahla yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmaya, tutuklu sanık Dursun Aydemir katıldı. Müdahil F.H.E. ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı ise avukatları temsil etti.

Duruşmada, olayda yaralanan müşteki E.Y'nin duruşmaya zorla getirilmesi için yazı yazıldığı ancak bu yazıya herhangi bir cevap verilmediği, yine davanın firari sanığı Engin Kayıran hakkında çıkarılan yakalama kararının da henüz infaz edilmediği tutanağa geçirildi.


- Avukatlıktan istifa etti

İstanbul Barosu tarafından tutuklu sanığı savunması için atanan avukat Deniz Kepenek duruşmada söz aldı. Kepenek, celse arası sanığın avukatlığından istifa edeceğini belirterek, sanığa yeni bir avukat tayin edilmesi için baroya yazı yazılmasını istedi.

Beyanda bulunan müdahil F.H.E'nin avukatı Binnur Açış, savcılığın başından beri etkin bir soruşturma yapmadığını ve sanıkların yanı sıra olaya karıştığı iddia edilen "Rıdvan" isimli şahısla ilgili herhangi bir işlem gerçekleştirmediğini öne sürerek, "Biz görevini ihmal eden kamu görevlileriyle ilgili yasal işleme başvuracağız. Firari sanık Engin Kayıran da her nedense bir türlü yakalanamamıştır. Savcılığa tekrar yazı yazılmasını talep ediyoruz." dedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "Rıdvan" isimli şahıs hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasının akıbetinin beklenilmesi ve zorla getirilme kararı verilen müşteki E.Y'nin müzekkeresine cevap vermeyen ilgililer hakkında gereği için başsavcılığa yazı yazılmasına hükmetti.

Firari sanık Engin Kayıran hakkındaki yakalama infazının beklenilmesine karar veren heyet, Kayıran'ın dosyasının ayrılması konusu ile sanık Dursun Aydemir'in yargılanması yönünden mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesini de hükme bağladı.

Tutuklu sanık Dursun Aydemir'in tutukluluk halinin devamını kararlaştıran heyet duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından İstanbul Adliyesi önünde toplanan Kadın Meclisleri üyesi bir grup kadın adına Beyza Aksoy, davaya ilişkin açıklama yaptı. Tüm sanıkların cezalandırılması ve haklarında iyi hal indirimi uygulanmaması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Aksoy, 8 Mart'a da meydanlarda olacaklarını söyledi.

Avukat Tuba Torun ise, soruşturmanın başından beri adalet kurallarının eksik uygulandığını öne sürerek, "Bir gece vakti alkollü bir şekilde yürüyen genç kız' şeklinde ibare kullanılmasına kadar, hukukun son derece eksik uygulandığı, erkek eril dilin kullanıldığı ve bu zihniyetin kovuşturma aşamasında da kendini gösterdiği bir davayla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.


- İddianameden

Hazırlanan iddianamede, 21 Ocak 2017'de müştekiler F. H. E. ile E.Y. isimli iki genç kadının, Taksim İstiklal Caddesi'nde gece saatlerinde alkollü olarak yürüdükleri belirtilerek, yanlarına yaklaşan şüpheli Engin Kayıran’ın müşteki F.H.E'yi sırtına alarak kaldırdığı ve bu duruma müşteki E.Y'nin müdahale etmeye çalıştığı anlatıldı.

Şüpheli Kayıran'ın E.Y'ye tekme attığı ve ardından bıçaklayarak basit nitelikte yaraladığı kaydedilen iddianamede, bu kişinin müşteki F.H.E'yi sırtında taşıyarak şüphelilerden Dursun Aydemir’in evine götürdüğü ve her iki şüphelinin burada F.H.E'ye rızası olmadan cinsel istismarda bulundukları aktarıldı.

İddianamede, şüphelilerden Engin Kayıran'ın, "nitelikli cinsel saldırı, silahla yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 2 yıldan 27 yıla, diğer şüpheli Dursun Aydemir'in ise "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 1 yıl 6 aydan 25 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :