Taksicinin karıştığı ölümlü kaza davası

Taksicinin karıştığı ölümlü kaza davası

Kimyager Dilge Şen'e çarparak ölümüne neden olduktan sonra kaçan taksi şoförü Mesut Yılmaz'ın, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi- Mahkeme heyeti, kazanın meydana geldiği y

İSTANBUL (AA) - Çarptığı kimyager Dilge Şen'in ölümüne, Cevahir Gencoğlu'nun da yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen taksi şoförü Mesut Yılmaz'ın, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mesut Yılmaz, kazada yaralanan Cevahir Gencoğlu ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, ölen Dilge Şen'in aile yakınları da hazır bulundu.

Söz verilen Cevahir Gencoğlu, "Kaza yeri ile ışıklar arasında en az 150 metre mesafe vardır. Biz yolu kontrol ettik. Bundan eminim. Artık kaldırıma adım atmak üzereyken kaza gerçekleşti." dedi.

Müşteki avukatı Yavuz Selim Aydın da olay yerinde keşif yapılmasını ya da dosyanın Adli Tıp Kurumu'na veya teknik üniversiteye gönderilerek rapor aldırılmasını talep etti.

Sanık Yılmaz'ın avukatı Ali Erdem Akçay da müvekkilinin 4,5 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Sabit ikametgah sahibidir. Tüm deliller toplanmıştır. Tahliyesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Sanık Yılmaz da tahliyesine karar verilmesini istedi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Eyüp Kara ise tutuklu kaldığı süre gözetilerek sanığın tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, kazanın meydana geldiği yerde bilirkişi aracılığıyla keşif yapılmasına karar verdi.

Sanık Mesut Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Kartal'da kimyager Dilge Şen'in (29) ölümü ve Cevahir Gencoğlu'nun yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından kaçan taksi şoförünün yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Kazadan sonra çevredeki taksi duraklarına gitmeyen taksiler ve bölgedeki tamircileri araştıran polis ekipleri, Mesut Yılmaz'ın kullandığı, sağ farı hasarlı taksinin bir tamirhanede olduğunu tespit etmişti.

Bir süredir bağlı olduğu taksi durağına da gitmediği anlaşılan Yılmaz, kaldığı belirlenen adrese yapılan operasyonla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mesut Yılmaz'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan, 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :