Taksicileri haraca bağlayan şehir eşkiyalarına Ankara ve Konya'da operasyon! 23 gözaltı kararı

Ankara'da taksicileri haraca bağlayan bir şebekeye yönelik 7 ay süren teknik takibin ardından Ankara ve Konya'da eş zamanlı olarak 23 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi

Ankara'da taksicileri haraca bağlayan, itiraz edenleri ise canından bezdiren şebekeye yönelik Konya ile eş zamanlı olarak 23 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından il genelinde faaliyet gösteren esnafları yağma eden, silah ve uyuşturucu ticareti yapan suç yapılanmasına yönelik yaklaşık 7 ay süren teknik bir takip yapıldı.

DURAKLARI BASIP ZARAR VERDİLER

Yapılan çalışmalarda, Altındağ ilçesinde bulunan bir taksi durağına gelen Ü.Ş. isimli şahsın öncülüğündeki suç örgütünün taksi şoförlerini tehdit ettiği ve haraç istedikleri, haraç vermeyen şoförlerin araçlarının taksi durağında çalışmasını engelledikleri belirlendi.

RUHSATSIZ TABANCA VE UYUŞTURUCU SATIŞI

Çetenin taksi durağını kalabalık gruplarla basarak zarar verdikleri, suç örgütünün finansman kaynaklarını ise il dışından getirdikleri ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu maddelerin satışından elde edilen haksız kazanç olduğu anlaşıldı.

Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda 116 adet reçeteye tabi uyarıcı hap, 5 gram esrar, 1.4 gram kokain, 896 gram metemfetamin maddesi, 8 adet ruhsatsız tabanca, 56 adet fişek ele geçirildi.

ANKARA VE KONYA'DA EV VE İŞ YERLERİNE OPERASYON

Yapılan takipler esnasında yapılan ara yakalamalar neticesinde 3 şüphelinin halen tutuklu olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında, 23 şüphelinin yakalanması ev ve işyerlerinde Ankara ve Konya illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.