Taksicilerden "çağrı merkezi ihalesi" eylemi

Taksicilerden "çağrı merkezi ihalesi" eylemi

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Duman:

İSTANBUL (AA) - Bazı meslek derneklerine üye bir grup taksici, taksilere yönelik çağrı merkezi ihalesini, "tek firmaya verildiği ve rekabeti önlediği" gerekçesiyle protesto etti. 

Aksaray'da toplanan bir grup taksici, korna çalarak Atatürk Bulvarı üzerinden Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Burada araçlarından inen taksiciler, ihaleye tepki içeren pankartlar açtı. 

Grup adına açıklama yapan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, İstanbulluları fazla üzmemek adına eyleme sembolik sayıda taksiyle geldiklerini söyledi. 

Büyükşehir Belediyesinin ihaleyi tek firmaya verdiğini anlatarak duruma tepki gösteren Duman, "Taksi İşletim Merkezine karşı değiliz. Tek firma tarafından yapılması ve bu firmaya dayatma sunulmasına karşıyız" dedi.

Taksicilerin belediyeden 2015 yılı ruhsat işlemleri için ihale verilen firmaya üye olmaya zorlandığını iddia eden Duman, "Firmaların ihalede yarıştırılması değil de hizmette yarıştırılması taraftarıyız. Burada İstanbul halkı kazanacaktır, taksiciler kazanacaktır. Bize de seçme hakkı bırakmıyorlar. Bu uygulamadan İstanbullular ve taksici arkadaşlarımız zarar görecektir" diye konuştu.

Duman, Taksi İşletim Merkezi'nin birden fazla firmaya verilmesinin kendileri ve İstanbullular için daha iyi olacağını ifade ederek, şöyle devam etti: 

"Miletimizi ve devletimizi çok seviyoruz. Ama bu işi yapanlar olarak sistemin nasıl işlediğini çok iyi bildiğimiz için bir firmaya karşıyız. İstanbul'un bütün taksilerini bir firmaya bağlayamazlar. Bizim bütün amacımız bu. Çok firma, rekabet olursa İstanbul halkı daha iyi faydalanacaktır. Taksici arkadaşlarım da daha iyi faydalanacaktır. Hiç kimse ezilmeyecektir. Şu anda dayatmalarla karşı karşıyayız." 

- 5 bin imza toplandı

Bir gazetecinin "Bu yeni uygulama taksi ücretlerine zam anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine Duman, "Taksi ücretlerine değil de taksi şoförlerine daha fazla yük binmesi demek" ifadesini kullandı. 

Duman, kararın iptali için imza kampanyası başlattıklarını ve 5 bin imza topladıklarını söyledi. 

Açıklamanın ardından, Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Duman, Türkiye Taksiciler Vakfı Başkanı Güneş Taş ve Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Lütfi Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesine giderek yetkililerle görüştü. 

Kaynak:Haber Kaynağı