TAİB'ten ASKON Konya şubesine ziyaret

TAİB'ten ASKON Konya şubesine ziyaret

KONYA (AA) - Türkiye'deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev veYönetim Kurulu üyeleri, ASKON Konya Şubesi’ni...

KONYA (AA) - Türkiye'deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev ve Yönetim Kurulu üyeleri, ASKON Konya Şubesi’ni ziyaret etti.

TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vügar Abdullah ve Rövşen Şahbazov, ASKON Konya Şubesi Başkan Vekili Ali Umur'u makamında ziyaret etti.

Nağıyev, ziyarette, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari hacmi daha da genişletmek adına faaliyet gösterdiklerini belirttti.

Konya’da yaptıkları ziyaretlerden çok memnum kaldıklarını ifade eden Nağıyev, şunları kaydetti:

"Konya Azerbaycan için çok önemli bir şehir. Geniş sanayisi ile birçok ürün buradan tedarik edilebiliyor. Biz bunu ASKON ve diğer STK’larımızın yönetimleri sayesinde yakından görebildik. Türkiye bizim için çok önemli. Biz ayrılmaz iki kardeş el ele verirsek birlikte çok güzel yerlere gelebiliriz. Bu noktada bir birimizle alışveriş yaparak, iki ülke arasında ticaretin artırılmasına yönelik çalışmalara hep birlikte destek olalım."

Ziyaretten memnun kaldıklarını ifade eden ASKON Konya Şube Başkan Vekili Ali Umur, iki kardeş ülkenin ticari hacminin daha da genişlemesi gerektiğini vurgulayarak, "Biz de ASKON olarak Azerbaycan ile ticareti çok önemsiyoruz. Bu anlamda sizlerin öncülüğünde, bizim de seferberliğimizle bu ticareti hızlandırabiliriz. Biz ASKON olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :