"Tahşiyecilere kumpas" davası

"Tahşiyecilere kumpas" davası

Müştekilerden Mahmut Eren'in beyanlarının alındığı duruşma, 2 Haziran'a ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, müştekilerden Mahmut Eren'in davaya ilişkin beyanları ve talepleri alındı.

Davanın müştekisi Mehmet Doğan'la irtibatı olduğunu belirten Eren, "Polisin operasyon yaptığı Bahçelievler'deki ikamet adresinde, ben operasyondan yaklaşık 20 gün önce oradan ayrıldım. Bombaları benim koyduğum yalandır. Böyle bir iddianın kanıtı, belgesi olmalıdır. Bombayı oraya koyduğumu iddia edelerin kanıt göstermesi gerekir." dedi.

Müştekilerden Mustafa Kaplan'ın, Mehmet Doğan grubuyla bir alakasının bulunmadığını söyleyen Eren, "Mustafa Kaplan'ın tek derdi paradır. İslamla veya dini hizmetlerle bir alakası yoktur, o sadece para toplar. Ben, Mehmet Doğan'ı ise 1993'ten beri tanırım, ismini duyduğum zaman kendisiyle tanışmak istemiştim. Mehmet Doğan'ı da eleştirdiğim, onun bazı söylemlerinde kendisiyle çeliştiğini söylediğim olmuştur." diye konuştu.

Duruşmada söz alan sanıklardan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, Eren'in beyanlarının dikkate alınması gerektiğini, kendisinin müşteki olmasına rağmen, kamuoyunda "Tahşiyeciler" olarak bilinen grup hakkında fikir sahibi olunabileceğini anlattı.

Yılmazer, Milli İstihbarat Teşkilatının olduğunu belirttiği 2009 tarihli raporu göstererek, Eren'e "MİT'in raporunda Mehmet Doğan grubu 'Tahşiyeciler' olarak adlandırılmıştır. Siz bu ifadeyi duydunuz mu?" sorusunu yöneltti.

Eren, soruyu "Ben, bu zamana kadar 'Tahşiyeciler' ismini hiç duymamıştım. Mehmet Doğan da hiç zikretmedi. Mustafa Kaplan, bu sözü belki ifade etmiş olabilir ama ben o gruptan böyle bir söz duymadım. Mehmet Doğan'ın, El Kaide veya herhangi bir terör örgütüyle bir bağının bulunduğuna inanmıyorum." şeklinde yanıtladı.

Diğer sanık avukatları da Eren'in beyanlarına ilişkin bazı sorular sordu.

Mahkeme heyeti, diğer müşteki beyanlarının da tamamlanması için duruşmayı 2 Haziran'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :