Tahran'da Türk ve İranlı iş adamları tanışma toplantısı

Tahran'da Türk ve İranlı iş adamları tanışma toplantısı

TAHRAN (AA) - Tahran'daki Türk ve İranlı iş adamları, iş birliğinin geliştirilmesi ve ticaret olanaklarının arttırılması amacıyla bir araya geldi.Müstakil...

TAHRAN (AA) - Tahran'daki Türk ve İranlı iş adamları, iş birliğinin geliştirilmesi ve ticaret olanaklarının arttırılması amacıyla bir araya geldi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Tahran Temsilciliği'nin (MÜSİAD) öncülüğünde Peyam Özel Ekonomik Bölge'de düzenlenen toplantıya Tahran'daki Türk ve İranlı iş adamları katıldı.

Türk iş adamlarından Fatih Çayabatmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peyam Özel Ekonomik Bölge'de 5 sene önce PVC profili üretimine başladıklarını ve İran'ın yanı sıra Afganistan, Tacikistan, Umman gibi ülkelere de ihracat yaptıklarını söyledi.

Çayabatmaz, fabrikada kullanılan tüm ekipmanları Türkiye'den getirdiklerini belirterek, bölgede yaklaşık 70 ila 80 Türk firmasının faaliyet yürüttüğü bilgisini paylaştı.

İran'ın kendine has özellikleri olduğunu dile getiren Çayabatmaz, Türk ve İranlı iş adamlarının katıldığı toplantıyı da tanışma ve ticaret olanaklarını arttırma amacıyla düzenlediklerini ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :