Tahliye kumpasındaki asıl amaç ortaya çıktı

Tahliye kumpasındaki asıl amaç ortaya çıktı

Paralel yapının yargıya yaptığı kamikaze saldırısındaki asıl amaç ortaya çıktı. Tutuklu örgüt mensuplarından bazılarının "Her şeyi itiraf edeceğim" demesi üzerine Gülen'in paniklediği ve saldırı emri verdiği ortaya çıktı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün yargıya yaptığı kamikaze saldırısının asıl amacı ortaya çıktı. Paralel Yapı'nın tutuklu bazı isimleri, “Beni buradan çıkartın, yoksa konuşacağım” diyerek örgütü tehdit etti. Pensilvanya’daki Fetullah Gülen de hem kirli ilişkilerin ortaya saçılmasını hem de örgütteki dağılmayı önlemek için acil operasyon kararı alarak, kendini feda edecek iki hakim bulunmasını emretti. Kanunların açıklarından yararlanarak düzenlenecek operasyon için düğmeye basıldı.

Yurt dışına kaçacaklardı

Pensilvanya’dan gelen talimatla hakimler Mustafa Başer ve Metin Özcelik, deşifre olacaklarını bile bile itirafçı olmayı kafasına koyan tutukluları tahliye etmek için harekete geçti. Soruşturma dosyasını dahi incelemeden, şüphelilerin “karakterleri, ahlaki durumları ve aile bağları” gibi unsurlarını gerekçe olarak gösteren Başer, Türk hukuk tarihinde bir ilke imza attı. Paralel Hakim’in tutuksuz yargılama kararını almak istemesinin ardında, cezaevinden çıkarılan örgüt üyelerinin yurt dışına kaçırılması, böylelikle örgütü ele verecek itirafların engellenmesi amaçlanıyordu. Ancak kumpası bir hafta önceden haber alan Adalet Bakanlığı, darbe girişimini önlemeyi başardı.

Teskin etme çabaları

Paralelcilerin tutuklu bulunduğu hapishaneyi “Medrese-i Yusufiye’ye benzeterek kutsamaya çalışan Gülen, itirafçı olmayı planlayan elemanlarını yayınladığı videolarla gazladı. Ancak Gülen’in verdiği gazı yemeyen örgüt üyeleri, “Konuşurum” tehditlerine devam etti. Gülen de tehditler üzerine düğmeye bastı. Operasyonun başlatılması emrini de sohbet adı altında yayınladığı bir videoda “Allahım, Medrese-i Yusufiye misafirlerini salıver” diyerek yargıdaki elemanlarına gönderdi.

Dumanlı hocasının taktiğini uyguluyor

Paralel Yapı’nın yayın organlarından Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Ekram Dumanlı, TV ekranından Gülen’in mesajını tekrarladı. Medrese-i Yusufiye ve dini değerler üzerinden örnekler veren Dumanlı, içeride bulunan örgüt üyelerinin çıktıklarında büyük mükafatlarla karşılaşacağını iddia etti.

Rahatlama seansları

Paralel Yapı lideri Fethullah Gülen, örgüt üyelerini sohbet adı altındaki videolarla rahatlatmaya çalıştı. Başarılı olamayınca tahliye kumpası kuruldu.

GÜNEŞ

Etiketler :